Home > Sănătăte > Rețetă țigănească veche care scade febra

Rețetă țigănească veche care scade febra

///
Comments are Off
febra

Febra este primul simptom al unei afecțiuni. Se manifestă prin creșterea temperaturii corpului. Cauzele pot să fie diverse, dar, de obicei, cele mai frecvente cauze ale febrei sunt virusurile și bacteriile. În sezonul rece aceste cauze se înmulțesc mai rapid și apar, astfel, diverse afecțiuni care cauzează febra. Indiferent de afecțiunea care a provocat febra, medicii recomandă și prescriu medicamente care să o scadă, pentru a evita degradarea stării de sănătate.

În trecut, oamenii nu aveau acces la medicamente și pentru tratarea diverselor afecțiuni recurgeau la leacurile băbești pe bază de plante medicinale, care erau foarte eficiente. Plantele erau procurate chiar de către femei în sezonul de cultivare a acestora, erau puse la uscat și depozitate pentru a fi la îndemână la nevoie.

În zilele noastre, nu se mai practică prea mult culesul plantelor medicinale, decât în scop comercial, însă ele pot fi găsite în magazinele de specialitate, sub diverse forme, fie uscate, fie sub formă de ceaiuri la plic, vrac, sub formă de tincturi, alifii sau capsule.

Întrucât piața medicamentelor este, deși variată, atât de controversată, multe persoane s-au întors spre natură și încep să aibă tot mai multă încredere în leacurile pe care natura le oferă și cu care s-au tratat secole la rând înaintașii noștri.

Astfel, dacă sunteți printre adepții fitoterapiei, vă recomandăm o rețetă veche, țigănească, transmisă din generație în generație, cu care tratau febra nomazii țigani de-a lungul timpului.

Ingrediente:

  • 1 parte de flori de soc;
  • 1 parte frunze de mentă;
  • 1 parte de flori de coada-șoricelului.

Mod de preparare:

Preparați o infuzie concentrată din aceste plante, folosind între 4-6 linguri de plante uscate sau proaspete într-un borcan de un litru. Turnați apă clocotită peste plante până când umpleți borcanul. Lăsați la infuzat o jumătate de oră, apoi strecurați ceaiul.

Mod de utilizare:

Se consumă câte o jumătate de cană la fiecare 30 de minute, pentru a declanșa transpirația. De îndată ce ați început să transpirați, reduceți cantitatea, consumând o jumătate de cană la fiecare oră și continuați până când febra dispare.

 

sursa foto: www.romaniatv.net

 

Facebook Comments
You may also like
ierburi magice
Ierburi magice folosite pentru a atrage prosperitatea, bunăstarea și norocul
Cât ceai e bine să consumăm
Cât ceai e bine să consumăm. Ce se întâmplă în organism dacă bem prea mult ceai
Beneficiile consumului ceaiului de soc
Beneficiile consumului de ceai de soc
Plante medicinale care trebuie consumate în special toamna
Plante medicinale care trebuie consumate în special toamna