Home > Diverse > Alimentul ideal pentru o digestie sănătoasă. Ce alte beneficii incredibile are

Alimentul ideal pentru o digestie sănătoasă. Ce alte beneficii incredibile are

///
Comments are Off
Alimentul ideal pentru o digestie sănătoasă. Ce alte beneficii incredibile are

O digestie sănătoasă presupune o alimentație echilibrată. Iată care este unul dintre alimentele indispensabile unui tract disgestiv sănătos.

Consumă iaurt, pentru o digestie sănătoasă

Iaurtul probiotic este produs prin fermentarea laptelui și este unul dintre cele mai consumate alimente. Iaurtul natural are numeroase beneficii pentru sănătate. Pe lângă pro-bioticele pe care le conține, acesta mai conține și numeroase proteine, vitamine, minerale, precum omega 3 și acizi grași, scrie site-ul davidwolfe.com.

Citește și: Fructele uscate, super alimente pentru sănătate. De ce este recomandat să consumi nuci, fistic și migdale

Iaurtul ajută digestia, întărește sistemul imunitar, reduce riscul apariției diabetului de tip 2 și, de asemenea, ajută la pierderea în greutate.

Pentru un plus de savoare, dar și de nutrienți,  puteți adăuga în iaurt diverse semințe sau fructe, fie uscate, confiate sau proaspete. Iată ce beneficii are iaurtul probiotic.

iaurtul

1. Menține o digestie sănătoasă

Iaurtul probiotic are rol în menținerea sănătății digestive. Iaurtul conține bacterii benefice pentru intestin. Culturile active din iaurtul probiotic ajută astfel la prevenirea problemelor gastro-intestinale, care produc constipația sau diareea.

Citește și: Cafeaua, elixir pentru sănătate. Ce beneficii aduce consumul acesteia

2. Reduce riscul apariției diabetului de tip 2

Printre beneficiile iaurtului probiotic se numără și reducerea riscului apariției diabetului de tip 2. Cercetătorii au demonstrat că persoanele care sunt consumatoare constante de iaurt, dezvoltă un risc mai mic de apariție a diabetului de tip 2.

3. Reduce riscul cancerului colorectal asigurând o digestie sănătoasă

Conform unui studiu apărut în International Journal of Cancer, pro-bioticele din iaurt oferă protecție împotriva dezvoltării celulelor care produc cancerul de colon. Cercetătorii au descoperit că iaurtul are efect anti cancer și menține tractul digestiv sănătos.

Citește și: Mirodenii și plante aromatice ideale pentru imunitate

4. Ajută la menținerea oaselor sănătoase

Consumul de iaurt vă ajută să vă mențineți oasele sănătoase. Calciul și vitamina D, pe care iaurtul le conține, joacă un rol important în menținerea unor oase sănătoase. Și, grație nutrienților pe care îi conține, ajută la reducerea riscului de apariție a osteoporozei.

Pentru a obține doza zilnică de calciu și vitamina D, este indicat să consumați câte un iaurt zilnic. Cu atât mai mult se recomandă femeilor aflate la menopauză, care sunt mult mai predispuse osteoporozei.

5. Ajută la pierderea în greutate

Consumul regulat de iaurt ajută la pierderea în greutate, susțin specialiștii, care au realizat un studiu în acest sens, la Universitatea Tennessee din SUA.

Citește și: Piersicile și beneficiile lor uimitoare pentru sănătate

6 .Menține un sistem imunitar sănătos

Alte studii au demonstrat că un consum regulat de iaurt natural ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos, datorită bacteriilor benefice pe care le conține și care mențin sistemul digestiv curat, ajutând astfel ca organismul să lupte împotriva infecțiilor.

7. Reglează tensiunea scăzută

Cei care suferă de tensiune arterială mică trebuie să știe că un iaurt cu sare este ideal pentru reglarea acesteia și aducerea ei în limite normale. Așadar, dacă suferiți de această afecțiune, ori de câte ori vă simțiți rău din cauza tensiunii scăzute, un remediu imediat și la îndemână îl poate constitui iaurtul cu sare.

Citește și: Principii nutritive necesare unui organism sănătos (II)

8. Reduce colesterolul rău

Iaurtul probiotic reduce nivelul de colesterol rău. Cercetătorii spun că un iaurt pe zi ajută la reducerea colesterolului și implicit a riscului de afecțiuni coronariene.

9. Poate trata dureri cronice

Probioticele ajută la menținerea unei stări emoționale sănătoase și reduce senzația de anxietate. De asemenea, consumul de iaurt este benefic pentru cei care suferă de boli precum Alzheimer și Parkinson, conform aceleași surse.

 

sursa: davidewolf.com

sursa foto:

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie