Home > Diverse > Fructele uscate, super alimente pentru sănătate. De ce este recomandat să consumi nuci, fistic și migdale

Fructele uscate, super alimente pentru sănătate. De ce este recomandat să consumi nuci, fistic și migdale

///
Comments are Off
Fructele uscate, precum nucile, fisticul și migdalele, super alimente pentru sănătate

Fructele uscate sau oleaginoasele, precum nucile, fisticul, migdalele, arahidele, alunele sau caju, sunt o sursă bogată de nutrimente, ele conțin multe minerale și vitamine. Dacă nu le consumi regulat, ar fi indicat să le introduci în dieta ta zilnică.

Fructele uscate -Nucile

nuci

Sunt foarte bogate în acid alfa-linoleic, acizi grași omega 3, proteine, fibre, magneziu și fosfor. Nucile sunt cunoscute pentru proprietățile lor anti-inflamatorii. De asemenea, nucile sunt un super aliment pentru inimă și ajută la menținerea greutății corporale.

Citește și: Fructele menționate în Biblie sunt elixire ale sănătății. De ce este bine să le consumăm

Fisticul

fistic

Fisticul este renumit deoarece conține cel mai mic număr de calorii și grăsimi dintre toate aceste fructe. Este o bogată sursă de vitamina B6, mangan și cupru și ajută la îmbunătățirea sănătății inimii.

Citește și: Curmalele, fructele biblice tămăduitoare

Fructele uscate – Migdalele

migdale

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia

Migdalele sunt adevărate pachete cu calciu, ele conțin cea mai mare cantitate de calciu dintre toate fructele uscate. De asemenea, mai conțin, proteine, fibre, vitamina E, cupru și magneziu. Acestea luptă împotriva inflamațiilor, ajută la menținerea unei greutăți normale a corpului și îmbunătățesc sănătatea inimii.

 

 

 

sursa: msn.com

sursa foto: pixabay.com

 

 

 

Facebook Comments