Fructele uscate din categoria oleaginoase, precum nucile, fisticul, migdalele, arahidele, alunele sau caju, sunt o sursă bogată de nutriente, ele conțin multe minerale și vitamine. Dacă nu le consumi regulat, ar fi indicat să le introduci în dieta ta zilnică.
Fructele uscate -Nucile
Sunt foarte bogate în acid alfa-linoleic, acizi grași omega 3, proteine, fibre, magneziu și fosfor. Nucile sunt cunoscute pentru proprietățile lor anti-inflamatorii. De asemenea, nucile sunt un super aliment pentru inimă și ajută la menținerea greutății corporale.
Citește și: Fructele menționate în Biblie sunt elixire ale sănătății. De ce este bine să le consumăm
Fisticul
Fisticul este renumit deoarece conține cel mai mic număr de calorii și grăsimi dintre toate aceste fructe. Este o bogată sursă de vitamina B6, mangan și cupru și ajută la îmbunătățirea sănătății inimii.
Citește și: Curmalele, fructele biblice tămăduitoare
Fructele uscate – Migdalele
Citește și: Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia
Migdalele sunt adevărate pachete cu calciu, ele conțin cea mai mare cantitate de calciu dintre toate fructele uscate. De asemenea, mai conțin, proteine, fibre, vitamina E, cupru și magneziu. Acestea luptă împotriva inflamațiilor, ajută la menținerea unei greutăți normale a corpului și îmbunătățesc sănătatea inimii.
Citește și: Alimente bune pentru inimă. Care sunt și de ce trebuie să le introduci în alimentația ta
sursa: msn.com
sursa foto: pixabay.com