Home > Diverse > Curmalele, fructele biblice tămăduitoare

Curmalele, fructele biblice tămăduitoare

///
Comments are Off
Curmalele, fructele biblice tămăduitoare

Curmalele sunt fructele ce sunt consemnate în toate cărțile sfinte ale religiilor. Ce beneficii au acestea pentru sănătate și de ce este bine să le consumi cât mai des.

Curmalele, fructele biblice tămăduitoare

Despre curmale se spune că au fost singurul aliment pe care l-a avut și cu care s-a hrănit Fecioara Maria când a dat naștere pruncului Iisus. Beneficiile lor sunt cunoscute, așadar, din cele mai vechi timpuri.

Există numeroase soiuri de curmale și toate sunt foarte gustoase și hrănitoare. Se consumă inclusiv necoapte, fiind dulci, crocante la exterior și zemoase în interior. În această stare, însă nu pot fi păstrate multă vreme, spre deosebire de cele coapte și stafidite care rezistă mult timp păstrate în condiții optime.

Citește și: Fructele uscate, super alimente pentru sănătate. De ce este recomandat să consumi nuci, fistic și migdale

La popoarele arabe, se spune că trei curmale pe zi și un pahar cu lapte îți pot asigura toți nutrienții necesari pentru o zi întreagă, chiar dacă nu ai consuma alte alimente.

Sunt un adevărat depozit de vitamine și minerale, fiind un foarte bun energizant ce se recomandă în special dimineața, pentru a asigura energia pentru întreaga zi. Și, de asemenea, înainte de antrenamentele fizice, deoarece asigură un surplus de energie. Curmalele sunt cunoscute ca fiind fructe ce au efect afrodiziac.

Ce minerale și vitamine conțin 

Datorită mineralelor pe care le conțin, peste cincisprezece la număr, pot trata sau preveni diverse afecțiuni, printre care și cancerul. Seleniul fiind elementul care ajută la prevenirea bolii. Alte minerale importante, pe care le au sunt fierul și magneziul. De aceea curmalele sunt recomandate în cazurile de anemie, iar oamenii de știință spun că sunt foarte bune pentru creșterea imunității.

Citește și: Fructele menționate în Biblie sunt elixire ale sănătății. De ce este bine să le consumăm

Sunt indicate pentru a întări oasele fragile, datorită calciului pe care îl conțin, iar potasiul întărește inima. Vitamina A este benefică pentru ochi, deoarece crește acuitatea vizuală și ajută la menținerea umidității corespunzătoare a ochiului.

Întăresc auzul și au efect de calmarea al nervilor, fiind considerate și un eficient tratament împotriva bolilor de ficat.

Citește și: Căpșunele, fructe miraculoase pentru organism

Curmalele previn deshidratatea pielii, iar dacă aveți probleme cu buzele uscate sunt un remediu eficient. De asemenea, întăresc unghiile și părul.

Și în cazul bolilor de stomac se recomandă și au efect digestiv, datorită conținutului de fibre și calciu care reglează aciditatea stomacului. Un pahar de apă în care ați ținut trei curmale poate fi un remediu foarte bun în cazurile de constipație.

Citește și: Cafeaua, elixir pentru sănătate. Ce beneficii aduce consumul acesteia

Conțin flavonoide și antioxidanți care luptă împotriva infecțiilor și ajută la previnirea hemoragiilor. Specialiștii spun că și frunzele de curmal sunt foarte eficiente în problemele dermatologice și reduc colicile copiilor mici.

Citește și: De ce este bine să mănânci pepene verde în fiecare zi. Beneficiile acestui fruct de sezon

Curmalul este un palmier apreciat din antichitate, a fost considerat de vechii egipteni ca simbol al fertilității și mai este denumit și regele oazelor arabe.

 

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie