Home > Sănătăte > Semnele prin care organismul îți dă indicii despre bolile de care suferi

Semnele prin care organismul îți dă indicii despre bolile de care suferi

///
Comments are Off
organismul

Organismul uman dă indicii cu privire la anumite afecțiuni, care aparent par asimptomatice. Înainte de a se manifesta boala, organismul transmite diverse semnale. Cunoscând aceste semnale, puteți avea un prim indiciu despre posibilele afecțiuni de care suferiți. Conform site-ului suada.ro, iată cum le puteți identifica.

Boli de ficat, unele afecțiuni pulmonare sau ale tiroidei

În cazul acestor afecțiuni pielea își poate schimba consistența, culoarea, stratul lipidic sau gradul de hidratare. Astfel că, dacă suferiți de sindromul ovarelor polichistice, pielea poate prezenta un exces de sebum. De asemenea, dacă aveți problemea tiroidiene părul devine gras, tot din cauza excesului de sebum.

Piele uscată

În această situație, poate apărea o senzație de mâncărime care este cauzată fie de o simplă alergie la produsele cosmetice, fie din cauza deficitului de fier din organism, mai exact a anemiei sau poate fi cauzate de anumite afecțiuni tiroidiene. Dacă pruritul este sub forma unei iritații, atunci cauza o poate constitui chiar stresul, scrie aceeași sursă.

Boli de rinichi

Dacă pielea devine palidă și apar mâncărimi la nivelul pielii, pot fi din cauza unor afecțiuni la rinichi. Mâncărimea apare din cauza cristalelor de uree care sunt eliminate prin piele, conform suada.ro. În cazul insuficienței renale cronice este eliberat un miros de uree prin respirație și piele.

Diabetul

În cazul acestei boli pot să apară candidoze bucale sau vaginale. De asemenea, cei care suferă de diabet simt nevoia să consume o cantitate mare de lichide, deoarece urinarea apare frecvent. Pot să apară infecții urinare care se vindecă greu, de asemenea, în cazul în care apar răni provocate de bătături, acestea se vindecă destul de greu. Tot la diabetici pot să apară anumite eczeme la nivelul picioarelor.

Afecțiuni tiroidiene

Persoanele care prezintă afecțiuni de tip hipotiroidian albesc mai devreme și sunt lente în mișcări și au pielea uscată și palidă, conform aceluiași site. Cei care au hipertiroidism pot suferi de alopecie, sunt agitați și slabi și transpiră ușor. De asemenea, problemele hipertiroidiene pot duce la îngrășare.

Acneea și pilozitatea în exces pot fi cauzate de afecțiuni endocrine, precum tulburări ale ovarelor sau hiperactivitatea glandelor suprarenale.

Afecțiuni ale ficatului

Durerile de mușchi și oase, palmele roșii, lipsa poftei de mâncare sau starea de astenie pot fi semnele hepatitei. De asemenea, în cazul hepatitei, urina este închisă la culoare, iar scaunele decolorate. Pot să apară pete roșii mici pe piele, scade densitatea firelor de păr și a masei musculare, iar venele la nivelul abdomenului devin mai vizibile.

Osteoporoză

Studiile pe un număr reprezentativ de femei au arătat că ridurile faciale pot trăda osteoporoza. Colagenul este elementul comun atât în cazul pielii, cât și al oaselor. Nivelul scăzut al acestuia favorizează apariția osteoporozei, boala oaselor fragile și deteriorate.

Boli de inimă

Roșeața pielii poate fi un semn al unei boli cardiovasculare, iar efectul este mai vizibil pe față, unde vasele de sânge sunt mai subțiri și apropiate. De asemenea, roșeața pielii poate ascunde și existența unei afecțiuni ce provoacă o iritație pe obraji și nas, numită lupus eritematos. Această iritație are forma unui fluture.

Bronșită, astm, icter

Pielea gălbuie poate fi un semn al icterului, al afecțiunilor hepatice, biliare sau chiar al cancerului gastric. Și bronșita poate cauza schimbarea culorii în galben sau gri, din lipsa de oxigen din organism.

Anemie, diabet 

Anemia poate provoca crăpături sau ușoare răni la colțul gurii. O altă cauză a acestora poate fi candida sau diabetul.

 

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Semnele prin care organismul îți cere ajutor