Home > Rețete culinare > Supă cremă de ciuperci cu mazăre

Supă cremă de ciuperci cu mazăre

supă cremă de ciuperci

Un preparat perfect pentru o zi de post poate fi constituit din supă cremă de ciuperci cu mazăre şi legume. Supa cremă de ciuperci cu mazăre și zarzavaturi este foarte gustoasă și hrănitoare. Conține ingrediente la îndemâna oricui și se prepară forte repede. De asemenea, este bogată în vitamine. Iată rețeta!

Ingrediente:

  •  500 grame ciuperci;
  • 100 gr margarină;
  • un borcan de mazăre;
  • 50 gr. ţelină;
  •  100 gr. morcovi;
  •  50 gr. pătrunjel rădăcină;
  • legătură de mărar verde;
  • sare și piper după gust.

Se curăță ciupercile, se spală, se taie în bucăți mari și se fierb împreună cu zarzavatul curățat. Se adaugă sarea și se spumează în timp ce fierb. Se lasă la fiert aproximativ 40 minute, după care se strecoară supa.

Separat se călește mazărea în margarină, după ce a fost bine spălată și strecurată, apoi se pune mărarul. După ce s-a călit și mazărea, se pisează cu blenderul toate împreună, mazărea, legumele și ciupercile și apoi pasta rezultată se adaugă în supă. Se amestecă bine până se omogenizează și se mai dă puțin în fiert. Supa poate fi servită cu crutoane de pâine sau pâine prăjită și se asezonează cu oregano uscat și mărunțit.

 

Poftă bună la supă cremă de ciuperci cu mazăre!

 

 

Facebook Comments
You may also like
Bolul cu vitamine şi proteine
Bolul cu vitamine şi proteine
Supa cremă de linte, un aliment bogat în vitamine și minerale
Praz cu măsline
Praz cu măsline
Chifteluțe din ciuperci

Leave a Reply