Supa cremă de legume este un preparat hrănitor, datorită varietății de legume pe care le folosim la prepararea lui.
Supa cremă de legume
Astfel, supa cremă de legume este foarte potrivită pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni. Este ușor de pregătit și nu necesită multă îndemânare. Se poate face folosind diverse legume, putând lipsi vreuna din rețeta care este prezentată aici sau poate varia cantitatea legumelor folosite, în funcție de ce are fiecare la îndemână. Rețeta aceasta este pentru obținerea a circa 3 litri de supă.
Citește și: Supă cremă de ciuperci cu mazăre
Ingrediente:
- 4 l apă;
- 4 cartofi mari;
- 3-4 morcovi potriviți;
- 3 cepe;
- 2-3 rădăcini de pătrunjel;
- 2-3 rădăcini de păstârnac;
- o țelină (se poate pune cu tot cu cotoarele verzi);
- o sfeclă;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- sare și piper după gust;
- o legătură pătrunjel;
- unt și crutoane pentru servire (opțional).
Citește și: Supa cremă de linte, un aliment bogat în vitamine și minerale
Mod de preparare:
Legumele după ce se curăță și se spală se pun la fiert, în ordine descrescătoare a timpului fiecărora de fierbere. Mai întâi se pune sfecla, după care rădăcinoasele, iar apoi cartofii și ceapa. Se lasă să fiarbă până când se pătrund toate bine, tocmai bune de pasat. Se scot într-un castron cu ajutorul unei palete de scurs, se lasă să se tempereze 5 minute, după care se pasează cu ajutorul blenderului. Amestecul obținut se pune la loc în oală peste zeama în care a fiert legumele și se dă într-un clocot.
Citește și: Mâncare de post. 5 rețete culinare cu ciuperci
La sfărșit după ce se oprește din fiert se potrivește de sare și se adaugă uleiul de măsline. Când se servește se poate adăuga puțin piper, un pic de unt sau chiar o lingură de smântână, în funcție de preferința fiecăruia. Se servește caldă cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra și, la alegere, cu crutoane de pâine prăjită.
Poftă bună!
Sursa foto: adihadean.ro