Home > Diverse > Uleiuri esențiale din plante, pentru tratarea problemelor hormonale

Uleiuri esențiale din plante, pentru tratarea problemelor hormonale

///
Comments are Off
uleiuri esențiale din plante

Aceste uleiuri esențiale din plante sunt excelente remedii naturiste pentru dereglările hormonale. Atât femeile, cât și bărbații sunt afectați de probleme de tip hormonal. Printre simptomele acestei afecțiuni se numără creșterea în greutate, senzație de oboseală, insomnie, depresie, indispoziție și chiar probleme de infertilitate. Netratate aceste dezechilibre hormonale pot duce la boli precum diabetul sau cancerul.

Uleiuri esențiale din plante, pentru tratarea problemele hormonale

Uleiuri esențiale din plante -Uleiul de cimbru

Cercetările au demonstrat că uleiul esențial de cimbru are efecte benefice pentru echilibrarea progesteronului. Acesta ajută organismul, stimulând producerea de progesteron. Nivelul scăzut de progesteron din corp duce la infertilitate, depresie, dar și alte afecțiuni cauzate de problemele hormonale.

citește și: Uleiul esențial de mentă, un remediu multifuncțional

Uleiul esențial de salvie

În urma unui studiu realizat în anul 2014, s-a ajuns la concluzia că inhalațiile cu uleiul de salvie reduc nivelul cortizolului cu 36%, îmbunătățind astfel nivelul hormonilor tiroidieni, având efect anti-depresiv.

Uleiul din lemn de santal

Uleiul de santal este foarte eficient în reglarea nivelului de testosteron atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Se pot pune câteva picături de ulei esențial de santal într-un recipient, care se așează în cameră, pentru a inhala mirosul acestuia. Uleiul de santal este un puternic afrodiziac natural, care ajută la creșterea libidoului.

citește și: Uleiul de cocos, 6 întrebuințări pe care le are în cosmetică

Uleiuri esențiale din plante- Uleiul de lavandă

Acest ulei are numeroase beneficii datorită proprietăților pe care le conține, ajutând la reglarea hormonală. De asemenea, acest ulei reduce durerile provocate de crampele abdominale, asociate cu simptomele menstruale. Acest ulei ajută și la reducerea stresului și a stărilor depresive.

Ulei esențial de lămâie

Ovarele sunt cele care produc estrogen și progesteron. Când acești hormoni nu funcționează normal, apar problemele legate de infertilitate sau dereglările menstruale. Un studiu al cercetătorilor olandezi au demonstrat despre compușii aflați în coaja de lămâie că ajută la îmbunătățirea funcțiilor hepatice, prin scăderea colesterolului hepatic. Uleiul esențial de lămâie conține compuși care ajută la echilibrarea hormonilor.

citește și:Uleiul de măsline face minuni în cosmetică

Uleiuri esențiale din plante- Uleiul de mirt

Glanda tiroidă controlează funcții importante din organism, inclusiv metabolismul și temperatura corpului. Uleiul de mirt poate stimula activitatea tiroidiană, iar studiile au arătat că poate echilibra și normaliza dezechilibrele hormonale ale tiroidei, ce afectează ovarele.

Uleiul de busuioc

Stresul este o afecțiune foarte răspândită, iar glandele responsabile de această afecțiune sunt cele suprarenale. Busuiocul și uleiul esențial de busuioc au capacitatea de a crește rezistența organismului la stres. În urma unui experiment, ce se baza pe utilizarea uleiului de busuioc, cercetătorii au ajuns la concluzia că după șase săptămâni de la utilizare, 30 % dintre participanți au prezentat o scădere a simptomelor generale de stres, insomnii și epuizare.

citește și: Mirosul de iasomie, mai eficient decât calmantele

Aceste uleiuri esențiale prezentate mai sus pot fi amestecate cu ulei de cocos, iar cu această compoziție poate fi masat întregul corp.

În cada de baie adăugați  ¼ cană de sare de baie, apoi adăugați 3 picături de ulei de salvie și 2 de lavandă. Este un excelent remediu pentru relaxarea întregului organism și pentru a îmbunătății echilibrul hormonal.

 

 

 Sursa: e-budhism.com

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
uleiul esențial de mentă
Uleiul esențial de mentă, un remediu multifuncțional
Scorțișoara beneficii
Scorțișoara, beneficii. Este un remediu la îndemâna oricui