Home > Știați că? > Ziua Internațională a Familiei

Ziua Internațională a Familiei

///
Comments are Off
ziua internațională a familiei

Anul 1994 a fost declarat An Internațional al Familiei, iar anul următor, la 15 mai, s-a sărbătorit Ziua Internațională a Familiei. De atunci, din 1995, se celebrează în fiecare an în multe țări de pe planetă.

  • La data de 20 septembrie 1993, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a hotărât să proclame o zi internațională care să celebreze familia, la nivel mondial, ca importanță majoră acordată acestei instituții ce stă la baza oricărei societăți.
  • Ziua de 15 mai a devenit oficial Ziua Familiei Române, la îndemnul Institutului Român al Drepturilor Omului şi cu susținerea Patriarhiei Române.
  • Nevoia declarării unei astfel de zile a venit ca urmare a tendinței la nivel atât internațional, cât şi în țara noastră, de îndepărtare a oamenilor de această instituție. Astfel, s-a urmărit o  reîntoarcere spre valorile de baza ale unei societăți sănatoase şi tragerea unui semnal de alarmă pentru direcția în care aceasta se îndreaptă.
  • Secretarul general ONU alege în fiecare an pentru această zi câte un motto. Cel pentru anul 2016 a fost: „Familiile, vieți sănătoase şi viitor durabil!” Tema din anul 2017 a fost: „Familii, educație și bunăstare!”
  • În anul 2018 motto-ul este: „Familii și societăți incluzive.”
  • În anul 2019, pentru a marca Ziua Internațională a Familiei, tema și motto-ul  sunt „Familii și acțiunea climatică”, astfel punându-se accent pe îmbunătățirea educației privind sensibilizarea umană și instituțională, în legătură cu măsurile ce trebuie luate pentru atenuarea schimbărilor climatice.

 

 

 

 

Facebook Comments