Home > Fashion & Style > Culori la modă în 2016

Culori la modă în 2016

///
Comments are Off

Fiecare an nou aduce cu el o schimbare în toate domeniile, dar mai ales în tot ceea ce ține de modă. Tendințele noului an le detronează pe cele ale anului ce tocmai s-a încheiat, iar marii creatori se pun de acord și trasează noile direcții ce sunt preluate internațional. Make-up artiștii și hair-styliștii vin cu noi propuneri și încearcă să impună anumite linii, culori și tendințe. La fel fac și designerii vestimentari ai marilor case de modă. Totul trebuie să pară nou, glamouros, să surprindă publicul, să-l facă să-și dorească noul val, atât în croielile hainelor, cât și în culorile propuse pentru noul an.

Anul trecut a avut culoarea vedetă marsala, o culoare puternică, dar elegantă, închisă, în câteva nuanțe, care se regăsea atât în vestimentație, cât și în machiaj. Culorile propuse pentru anul acesta de marii trend-setteri ai modei contrastează cu îndrăzneața culoare marsala, ele fiind roz-cuarț și albastru-seren. Este o asociere ce trezește interes, pentru că specialiștii în modă spun că această îmbinare nu s-a mai regăsit până acum.

Rozul-cuarț și albastrul-seren sunt două culori extreme, pe care dacă le alături pot crea un tablou imagistic puternic, dar în același timp plăcut ochiului. Cele două culori au fost alese special pentru a aduce o schimbare vizibilă în felul de concepere a colecțiilor de către designeri, dar și pentru obținerea unui impact asupra societății.

Acestă alăturare de culori pare că deja a produs valuri pe podiumurile de modă, iar marii creatori deja s-au îmbulzit în a-și prezenta colecțiile ce, bineînțeles, conțin cele două culori declarate deja vedetele anului. Vom vedea dacă așa o să fie și dacă vor prinde și la public la fel de mult pe cât se așteaptă specialiștii din domeniul modei.

Pe lângă cele două culori vedetă, tot în contrast cu marsala anului trecut, se mai regăște în atenția designărilor o paletă de culori veselă și bogată, destul de ofertantă. Câteva din culorile ce vor fi în trend anul acesta sunt: roz-cașmir, albastru-tropical, verde-măsliniu, portocaliu și movul-ametist.

 

Sursa foto: maguzz.it

 

Facebook Comments