Tortillas sunt asemănătoare cu lipiile, doar că spre deosebire de acestea sunt casante atunci când sunt reci, devenind moi când sunt încălzite. Această rețetă de tortillas umplute cu pui și legume aparține bucătăriei tradiționale mexicane, dar este foarte răspândită și apreciată peste tot în lume.
Ingrediente:
- 1 pachet de lipii de tortillas;
- 1 piept mare de pui dezosat;
- 2-3 roșii;
- 1 ceapă roșie;
- 1 legătură pătrunjel;
- 1/2 salată verde;
- ulei de măsline;
- zeama de la o lămâie verde (poate fi și galbenă);
- boia iute sau 1-2 ardei iuți;
- ierburi aromate (busuioc, cimbru, oregano);
- sare și piper măcinat după gust.
Pentru umplutură se taie puiul julien de circa 1 cm grosime și se trage la tigaie în uleiul de măsline. Se adaugă codimentele, sarea, piperul și boiaua sau ardeiul iute tăiat rondele subțiri. Se lasă la foc mic timp de 10-15 minute, timp în care tăiem roșiile cubulețe și ceapa julien. Se pun și legumele peste carnea codimentată și se lasă 5 minute, după care se stoarce și zeama de la lămâie și se mai lasă 5-10 minute. Se amestecă din când în când.
După ce se ia umplutura de pe foc, se încălzesc tortillas în cuptor sau într-o tigaie fără ulei (dacă nu sunt încălzite se rup). Amestecul se împarte și se pune pe fiecare foaie de tortillas, peste care punem pătrunjelul toacat mărunt și frunze de salată. Se împachtează sub formă de rulou și se servesc calde.
Poftă buna!