Home > Diverse > Strategii în comunicare, pentru a avea un efect pozitiv asupra celorlalți

Strategii în comunicare, pentru a avea un efect pozitiv asupra celorlalți

Ce strategii să folosești în comunicare, pentru a avea un efect pozitiv asupra celorlalți

Oamenii își formează 90% din părerea despre tine în primele patru minute, iar aproximativ 80% din impactul pe care îl produceți asupra lor este cel nonverbal, scrie Allan&Barbara Pease, în cartea lor Abilități de comunicareConform acelorași autori, iată zece strategii în comunicare, ce reprezintă o mare șansă pentru a avea un efect pozitiv asupra celor cu care interacționați.

Țineți palmele la vedere

Este foarte important să țineți palmele la vedere, spre exemplu pe masă, nu sub masă, atunci când sunteți așezat. Acest gest va semnala, în subconștientul interlocutorului, faptul că nu reprezentați o amenințare, iar reacția va fi una pozitivă.

Țineți-vă degetele lipite

Persoanele care își țin degetele lipite sau mâinile sub bărbie, atunci când vorbesc, reușesc să capteze cel mai mult atenția. În caz contrar, sunteți perceput ca fiind mai puțin autoritar.

Țineți-vă coatele depărtate de corp

Dacă nu veți ține coatele lipite de corp, ci la depărtare de acesta, cum ar fi pe marginile unui fotoliu, veți fi perceput ca un om puternic și cinstit, în același timp. Persoanele umile și slabe își lasă coatele să cadă pe lângă corp, în semn de protecție, fiind percepute ca persoane fricoase, lipsite de încredere în ele.

Păstrați distanța

În primele minute ale întâlnirii trebuie să păstrați spațiul intim al persoanei. Apropiați-vă mai mult doar de cunoscuți, dar la distanță de cunoștințele noi, mai aproape de cei de vârstă apropiată, dar la distanță față de cei mai în vârstă sau mai tineri.

Reproduceți limbajul corporal al celuilalt

Reproduceți limbajul corporal al celuilalt, aceasta va crea o apropiere. De asemenea, reproduceți poziția în care stă interlocutorul, în cazul cunoștințelor noi, dar și gesturile și folosiți același ton al vocii.

Vorbiți în același ritm

Viteza cu care vorbește o persoană arată ritmul cu care creierul respectivei persoane poate procesa informațiile. Vorbiți în același ritm sau mai lent puțin decât interlocutorul. Studiile despre strategii în comunicare  arată că interlocutorii se simt presați atunci când cineva vorbește mai repede decât ei.

Nu încrucișați brațele

Brațele încrucișate la piept sunt un semn de barieră între voi și interlocutor. Sunt un semn al defensivei, al dezinteresului. Dacă interlocutorul face acest gest, scoateți-l din această postură a brațelor încrucișate, oferindu-i un pix sau orice altceva, deoarece în această poziție se reține doar 40% din mesajele transmise, conform studiilor despre strategii în comunicare.

Atingeți cotul celuilalt

Întoarceți atingerea pe care o primiți. Studiile arată că o atingere de maximum 3 secunde, a cotului interlocutorului, crește șansele de a fi mai cooperant, astfel obținând mai ușor ceea ce vă doriți.

Repetați numele interlocutorului

Când vă întâlniți pentru a doua oară cu un colaborator, repetați-i numele și puteți să ridicați mâna stângă, să-i atingeți ușor cotul, în timp ce-i repetați numele. Persoana se va simții importantă.

Evitați atingerea feței

Studiile despre strategiile în comunicare arată că, atunci când o persoană are ceva de ascuns, își acoperă fața sau își atinge în mod repetat nasul sau fața. Evitați, așadar, să vă atingeți fața!

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply