Home > Diverse > Cum să faci o primă impresie bună în lumea afacerilor

Cum să faci o primă impresie bună în lumea afacerilor

///
Comments are Off

Cum să faci o primă impresie bună în lumea afacerilor este un subiect care presupune respectarea unor strategii simple. În lumea afacerilor și nu numai, prima impresie este extrem de importantă. Dacă lăsați o impresie bună de la prima întâlnire vă puteți ușura munca, veți fi mult mai ușor acceptat și respectat de către interlocutor și implicit vă puteți atinge scopurile cu mai multă ușurință.

Respectați cele 7 etape, pentru o întâlnire de afaceri reușită

1. Intrarea

O intrare fără nici o ezitare este prima regulă a unei impresii bune. Atunci când sunteți invitați într-o încăpere, nu rămâneți în ușă ci pășiți cu îndrăzneală. Așa veți da dovadă de stăpânire de sine, hotărâre și încredere în voi.

2. Apropierea

Pășiți vioi cu fruntea sus. Persoanele influente, care atrag atenția asupra lor, merg în pas vioi, într-un ritm mediu și fac pași de lungime medie. Nu faceți pașii, nici prea mici, nici prea mari. Oamenii care pășesc astfel dau impresia că au prea mult timp la dispoziție sau că nu sunt interesați de ceea ce fac ori nu au altceva de făcut.

3. Strângerea de mână

Țineți palma dreaptă vertical și strângeți mâna cu aceeași putere cu care vă este strânsă, în timp ce îl priviți pe interlocutor în ochi. Nu strângeți mâna cuiva pe deasupra unui birou.Pentru a-i reține mai ușor numele, repetați-i numele în momentul în care se prezintă. Spre exemplu: „Încântat/ă, Maria, să te cunosc!” Este foarte important să rețineți numele din prima, să nu fiți pus în situația de a întreba încă o dată pe parcursul discuției cum se numește. Veți da dovadă de lipsă de interes și considerație față de partenerul de discuții, dacă veți proceda așa, iar imaginea dumneavoastră va avea un minus în ochii interlocutorului.

4. Zâmbetul

Trebuie să zâmbiți cu toată fața, inclusiv cu ochii, nu doar cu gura. O față zâmbitoare este mult mai atractivă decât o față posomorâtă. Oamenii care zâmbesc transmit o stare de bine interlocutorului și din start acest lucru este un plus în favoarea voastră.

5. Semnalul sprâncenelor

Este un semnal de recunoaștere străvechi. Ridicați pur și simplu din sprâncene, pentru o fracțiune de secundă, în semn de recunoaștere și acceptare a ideilor pe care vi le împărtășește interlocutorul.

6. Când vorbiți

Rostiți numele celui căruia vă adresați de două ori în primele 15 secunde. Nu vorbiți mai mult de 30 de secunde o dată. Ritmul vorbirii să fie mai lent decât al interlocutorului.

7. Gesturile

Oamenii reținuți, calmi, care își stăpânesc emoțiile, folosesc mișcări simple, clare, deliberate. Nu vă ridicați mâinile mai sus de bărbie. Persoanele aflate într-o poziție mai înaltă folosesc mai puține gesturi decât cei aflați în poziții inferioare.

7. Ieșirea

La finalul ședinței, după ce ați terminat, puneți-vă lucrurile calm și tacticos la loc. Strângeți-vă mâinile, întoarceți-vă și ieșiți. Oamenii vă observă din spate, așa că dacă sunteți bărbat aveți grijă ca pantofii să vă fie lustruiți și în nici un caz murdari. Dacă sunteți femeie, cu siguranță vă va fi studiat posteriorul când ieșiți, așadar când ajungeți la ușă, răsuciți-vă ușor și zâmbiți. E de preferat să-și amintească fața voastră zâmbitoare, nu posteriorul.

 

Sursa: Abilități de comunicare, Allan&Barbara Pease, Curtea Veche, 2013

 

 

Facebook Comments
You may also like
bărbați
Topul celor zece țări cu cei mai frumoși bărbați din lume
Reguli pentru a fii convingător și a obține ce dorești
Reguli pentru a fi convingător și a obține ce dorești
Cum să devii o persoană influentă
Cum să devii o persoană influentă
Tipologii de bărbați de care să te ferești
Tipologii de bărbați de care să te ferești