Home > Diverse > Cum să te comporți la un interviu de angajare. Gesturi pe care trebuie să le eviți

Cum să te comporți la un interviu de angajare. Gesturi pe care trebuie să le eviți

///
Comments are Off
Cum să te comporți la un interviu de angajare

Cum să te comporți la un interviu de angajare și ce gesturi ar trebui să eviți să le faci în fața angajatorului. Acestea te vor trăda și pot fi motivul pentru care vei fi refuzat și nu vei obține postul râvnit.

Cum să te comporți la un interviu de angajare

Aproximativ 90% din comunicarea interumană este verbală, dar gesturile pe care le faci, fie cu bună știință, fie în mod inconștient pot transmite multe despre tine.

Citește și: Gesturile care trădează sentimentele și gândurile oamenilor

Iată cum te pot trăda gesturile pe care le faci, fără să-ți dai seama că, de fapt, acestea transmit emoțiile și stările pe care le ai, dar și puterea ta de control sau lipsa acesteia.

Să stai cocoșat

O persoană care stă cocoșată, în cazul în care nu suferă de scolioză sau alte afecțiuni ale coloanei vertebrale, atunci cu siguranță, este o persoană emotivă și lipsită de încredere în ea.

Stângerea de mână moale

O strângere de mână moale poate indica lipsa de interes a persoanei respective, față de interlocutor. Dar, nici o strângere de mână foarte fermă nu este recomandată. Cu toate că acest lucru denotă încredere de sine, pe când o mână moale, denotă lipsa încrederii în sine. De asemenea, arată că te simți inferior interlocutorului sau nu te ridici la nivelul acestuia.

Citește și: Limbajul picioarelor dezvăluie caracterul unei femei

Evitarea contactului vizual

Acesta este, probabil, unul dintre cele mai greșite lucruri făcute în interacțiunea cu ceilalți. Nu este recomandat să eviți contactul vizual cu interlocutorul, dar nici să stai permanent ațintit cu privirea în ochii lui. Contactul vizual denotă ascultarea, atenția și interesul pe care le acorzi interlocutorului, dar și încrederea de sine și onestitatea și corectitudinea faptelor relatate.

Verificarea ceasului sau al telefonului

Acest lucru ar trebui să fie evident evitat de toată lumea. Este unul dintre cele mai nepoliticoase lucruri pe care le poți face față de persoana care îți vorbește. Oamenii doresc să știe că ești pe deplin implicat într-o conversație fără a fi nevoie să verifci în mod repetat ceasul sau telefonul, pentru a afla ora sau a citi mesajele primite de la altcineva.

Citește și: Cum să cucerești o persoană. Trucuri psihologice de seducție

Încrucișarea brațelor

Oamenii care încrucișează brațele atunci când vorbești cu ei, se află în defensivă. Adică, vor să păstreze o distanță față de tine, fiind chiar impasibili. De asemenea, nu doresc să vorbească prea multe despre ei. Astfel că, chiar și atunci când vrei să păstrezi o distanță față de cineva, încearcă să ai brațele pe lângă corp sau cât mai deschise posibil. Altfel poate fi iritant pentru interlocutor.

Privitul în jos

Atunci când privești în jos în timp ce stai de vorbă cu o persoană, denotă faptul că îți este rușine de tine. Aceasta este, cu siguranță, o imagine pe care nu vrei să o afișezi în fața celorlalți. De aceea, mai ales atunci când te afli la un interviu de angajare ține bărbia sus și ochii concentrați asupra persoanei cu care vorbești. Așa vei da dovadă de încredere de sine.

Citește și: Strategii în comunicare, pentru a avea un efect pozitiv asupra celorlalți

Cum să te comporți la un interviu de angajare – Agitația

Incapacitatea de a sta pe loc te poate face să pari că te simți inconfortabil cu modul în care merge conversația. Evită, așadar mișcările constante ale picioarelor, sau evită să te joci cu degetele, cu părul sau orice gest necontrolat făcut în mod reflex. Încearcă să stai cât mai relaxat și să faci cât mai puține mișcări necontrolate, în timp ce ții mâine la vedere, eventual pe masă.

Încruntarea

Nu spunem că ar trebui să zâmbești continuu, deoarece vei părea cel puțin ciudat, dar nici să stai mult prea serios, deoarece poți părea încruntat. Nimeni nu vrea în preajma sa oameni mult prea încruntați, deoarece nu sunt o companie plăcută. Încearcă să îți menții mușchii faciali relaxați și să schițezi un zâmbet ori de câte ori atmosfera se relaxează. Zâmbetele sunt și ele contagioase, așa că dacă inițiezi un zâmbet, interlocutorul tău va imita mai mult ca sigur gestul tău.

Citește și: Sfaturi pentru cupluri. Oricine trebuie să le urmeze, pentru armonie în relație

Apropierea prea mare

Toate culturile sunt diferite în ceea ce privește conduita socială. Astfel că. distanța pe care trebuie să o păstrezi ține foarte mult și de cultura țării în care te afli. Totuși, o distanță ideală dintre două persoane care abia se cunosc sau nu sunt foarte apropiate din punct de vedere sentimental, poate fi de aproximativ doi metri. Nimănui nu-i place să i se invadeze spațiul personal, așa că încearcă să-i respecți dorințele păstrând o distanță adecvată.

Cum să te comporți la un interviu de angajare – Frecarea mâinilor

Evită acest gest atunci când te afli în compania cuiva. Atunci când alegi să-ți freci mâinile poate arăta că pregtești ceva pe ascuns sau ai gânduri ascunse pe care nu le expui sau că ești o persoană arogantă. Evită să faci acest gest.

Citește și: Cum știi că te minte. Secretele care îi demască pe mincinoși

Datul ochilor peste cap

Se întâmplă frecvent atunci când nu ne convine situația expusă. Acesta este modul clasic de a arăta dezgustul, disconfortul, frustrarea sau furia. Partenerul tău se va simti cu sigurantă ofensat dacă vei face un astfel de gest. Iar dacă ești la un interviu de angajare, acest gest poate fi definitoriu în refuzarea candidaturii tale pentru postul aplicat.

Citrește și: Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă

Mișcarea neregulată a picioarelor

Jocul de picioare poate fi un semn clar de nervozitate. Nu este neobișnuit să întâlnești frecvent persoane care se joacă cu picioarele sub masă, dar poate fi un pic deranjant pentru intervievator. Încearcă să îți păstrezi picioarele cât mai relaxate. În acest fel vei arăta că ești în deplin control asupra situatiei.

Citește și: Reguli pentru a fi convingător și a obține ce dorești. Cum să te folosești de limbajul nonverbal

O persoană care transmite încredere în sine și control asupra sa va evita să facă anumite gesturi. Cu cât ești mai sigur pe tine, cu atât vei recurge la mai puține gesturi care trădează trăirile.

Alte recomandări despre cum să te comporți la interviul de angajare

Încearcă să vorbești cât mai relaxat despre tine, dar nici nu uita să te oprești din vorbit. Nu te limita la a da răspunsuri închise, de genul „da” sau”nu”, ci justifică fiecare răspuns pe care-l dai, însă nu te lungii prea mult pe un subiect.

Citește și: Ce spune limbajul trupului. Strânsul mâinii dă indicii despre personalitatea interlocutorului

Nu aduce exagerări și laude la adresa ta, dar nici nu fii prea modest în ceea ce te privește. Spune adevărul, chiar dacă asta ar putea fi interpretat ca fiind aroganță. Dacă spui un adevăr despre tine nu înseamnă că te lauzi.

Citește și: Cum să faci o primă impresie bună în lumea afacerilor

Ține minte că, mai multă modestie afișată decât este cazul, te poate duce în cealaltă extremă. Poți fi considerată o persoană mediocră, și poate chiar nu este cazul. Dar și exagerările te pot face să cazi în dizgrație. Fii așadar, cumpătat în exprimare și încearcă să menții un echilibru în tot ce exprimi, fie verbal, fie nonverbal.

 

 

sursa: bestwomensmag.com

sursa foto: pixabay.com

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )