Home > Rețete culinare > Colțunași cu brânză

Colțunași cu brânză

///
Comments are Off

Colțunașii cu brânză sunt un preparat foarte bun de pe vremea bunicii. Se fac dintr-un aluat ca cel de la tăițeii de casă, ce trebuie frământat cu mâna și se umplu cu brânză de vaci sau cu carne. Această rețetă se referă la cei umpluți cu brânză de vaci.

Ingrediente:

  •  300 gr făină;
  • ⦁ 2 ouă;
  •  1 ceașcă apă;
  • un praf de sare.

Se amestecă ouăle, apa și un praf de sare într-un vas și se presară făina până se încorporează toată. Se frământă cu mâna până aluatul devine omogen, tocmai bun de întins cu făcălețul pe un tocător, fără să se lipească, după care îl lăsăm un pic să se liniștească, până pregătim umplutura.
Umplutura:

  • ⦁ 200 gr brânză de vaci;
  • ⦁ 1 ou;
  • 1 linguriță de făină;
  • 2 linguri unt;
  • ⦁ zahăr și sare după gust.

Brânza de vaci, oul, făina, zahărul și sarea, în funcție de preferințele fiecăruia dacă le preferă mai dulci sau nu. Aluatul se întinde bine cu făcălețul și se taie pătrate cam de 5-6 cm sau cu ajutorul unui pahar rotunduri. În fiecare pătrat (rotund) se pune cu lingurița umplutură și se întoarce în două, astfel încât să se formeaze un triunghi, având grijă să se lipească bine aluatul. Se pun într-o cratiță cu apă clocotită și se fierb la foc moale. Când sunt fierți se scot și se scurg de apă, după care se trag în tigaie în unt încins. Se servesc fierbinți și se pot servi cu smântână.
Poftă bună!

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Pulpă de miel umplută
Pulpa de miel umplută, o delicatesă pe masa de Paște
Drob de pui cu verdeață
Drob de pui cu verdeață
Crema de urzici
Crema de urzici, o mâncare de sezon
Salam de biscuiți
Salam de biscuiți, desertul rapid și la îndemâna oricui