Home > Diverse > Poți obține o piele frumoasă cu ajutorul zațului de cafea

Poți obține o piele frumoasă cu ajutorul zațului de cafea

///
Comments are Off

Întrebuințarea zațului de cafea în cosmetică este bine cunoscută, încă din cele mai vechi timpuri. Femeile și o parte dintre bărbați au apelat chiar și în urmă cu mii de ani la tot felul de trucuri și tratamente naturale pentru a-și menține frumusețea pielii și pentru a păstra, cât se poate de mult, tinerețea, elasticitatea și strălucirea acesteia. O piele și un ten bine îngrijite, cu un aspect sănătos și luminos, sunt pe placul oricărei femei ce vrea să transmită că are respect de sine şi că acordă minimum de atenție îngrijirii personale. Am putea spune că sunt cartea de vizită a oricărei femei.

Cum o piele frumoasă nu se demodează niciodată, în zilele noastre există o preocupare deosebită față de acest aspect. Sunt multe metode de întreținere a pielii, de la cele mai inovative la cele clasice, testate de mii de ani. Au apărut tot felul de creme, loțiuni și măști pentru peeling (scrub), anticelulitice sau pentru a scoate petele inestetice de pe ten și corp. Multe dintre acestea sunt scumpe sau mai puțin, iar altele sunt accesibile oricui, indiferent de situația financiară, așa cum sunt tratamentele cu zaț de cafea.

Zațul de cafea este un produs indispensabil pentru cosmetica zilelor noastre. Este eficient folosit, de către toate companiile de produse cosmetice, atât pentru ten și corp, cât și pentru podoaba capilară și scalp. Este ieftin și la îndemâna oricui, așa că a devenit un element foarte folosit în toate saloanele de cosmetică, dar și în tratamentele făcute acasă, în diverse combinații, în funcție de aplicarea lui sau a tipului de ten.

Prin utilizarea lui pielea elimină impuritățile, excesul de sebum rămas în pori, celulele moarte, chiar și unele pete apărute în urma expunerii la soare. Pielea rămâne mai luminoasă, catifelată și hidratată. Iată trei feluri în care îl puteți utiliza.

  • Aplicăm zațul de cafea direct pe față sau corp și îl folosim ca piling facial, după ce ne spălăm în prealabil. Îl lăsăm timp de 5 minute, după care masăm ușor, astfel încât să nu irităm pielea, apoi clătim cu apă din abundență. Putem să ștergem pielea cu un tampon cosmetic îmbibat cu un tonic.
  • Se face o pastă dintr-o jumătate de cană de zaț de cafea, peste care se pun 2 linguri de ulei de măsline și amestecăm. Se întinde cu ajutorul unei pensule sau spatule pe zonele cu celulită, după care se împachetează strâns cu folie de plastic zonele respective și se stă 15 minute. După asta se clătește pielea cu apă multă, fără săpun sau gel, pentru a nu irita pielea. Se poate unge tot cu ulei de măsline, masând ușor, pentru un plus de hidratare. Trebuie repetat o dată la două săptămâni.
  • Pentru combaterea ridurilor și a micilor imperfecțiuni ale tenului, facem o mască din trei linguri de zaț de cafea, un ou și o lingură de zahăr brun, pe care le amestecăm într-un recipient, până se omogenizează. Se aplică masca pe față și se lasă să acționeze timp de 10 minute, după care se masează ușor și se clătește cu apă, atât cât e nevoie.

 

Sursa foto: www.fanrto.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
Ten gras și acneic
Ten gras, remedii și sfaturi pentru a ține sub control excesul de sebum
Măştile cu efect de scrub te ajută să obții o piele de invidiat
Măşti cu efect de scrub, te ajută să obții o piele de invidiat
machiaj
Trucuri de înfrumusețare prin machiaj
Trucuri de îngrijire ale unui păr sănătos și actualele tendințe în styling