Home > Diverse > Trucuri de înfrumusețare prin machiaj

Trucuri de înfrumusețare prin machiaj

///
Comments are Off
machiaj

Aceste trucuri de înfrumusețare prin machiaj pot fi salvarea pentru orice femeie care se vrea atractivă și pentru care aspectul fizic contează.

Femeile au apelat din totdeauna la diverse trucuri pentru a se apropia pe cât posibil de perfecțiunea estetică sau cel puțin pentru a corecta sau a-și îmbunătății aspectul fizic, cel mai des prin machiaj. Astfel, machiajul joacă un rol esențial în această privință. Fie că îți dorești buze mai groase și implicit mai senzuale, pomeții mai ridicați pentru a părea mult mai tânără sau un ten fără imperfecțiuni, trebuie să cunoști niște reguli esențiale în arta machiajului, pentru a putea crea iluzia perfectă.

Astfel, dacă ai fața rotundă este necesară o arcuire puternică a sprâncenelor și evitarea celor prea subțiri sau rotunde. Dacă forma lor inițială nu este ideală puteți apela la un stilist pentru a le tatua sau le puteți ajusta chiar voi cu un dermatograf, creionând ușor pentru a păstra o formă și culoare cât mai naturale. Dacă aveți tenul și culoarea părului mai deschise, folosiți culori mai deschise, maro sau gri, nicidecum negru. Aplicați un fard de obraz spre tâmple pentru a crea iluzia alungirii feței.

Pentru o față îngustă și alungită, aplicați fard de obraz pe pomeți. Și o față cu formă pătrată necesită aplicarea fardului pe pomeți, dar veți întinde fardul spre tâmple. În schimb pe o față mai lată veți aplica fard doar pe pomeți fără să vă apropiați de nas și fără să întindeți fardul spre urechi.

Ascunderea ridurilor fine se poate realiza folosind un fard care conține particule ce reflectă lumina, acest fard răsfrânge lumina dinspre riduri, făcându-le insesizabile. Trebuie aplicat pe toată fața în special sub ochi sau la colțurile ochilor unde se află ridurile cele mai fine.

Pentru ridurile adânci folosiți un fond de ten, dar înainte de acesta puteți aplica niște pliculețe de ceai negru sau verde, răcite în prealabil sau chiar felii de cartofi sau castraveți ținute la rece. Se cunoaște efectul de lifting al acestora. Stați câteva minute cu ele aplicate pe față, aceasta va părea mult mai odihnită iar ridurile mai estompate. Apoi puteți aplica baza pentru machiaj.

Cele care aveți o bărbie dublă și vreți să corectați asta, aplicați un fard de obraz roz-maro de-a lungul maxilarului de la lobul urechii spre bărbie. Pe bărbie aplicați pudră deschisă transparentă și întindeți bine.

Dacă aveți o frunte prea înaltă folosiți o pudră bronzantă fără luciu sau un fard mat mai închis la culoare decât fondul de ten și întindeți-l de-a lungul liniei părului, dinspre urechi spre mijlocul frunții. Aveți grijă să întindeți bine să se piardă linia conturului pentru a nu se vedea diferența de nuanțe.

Pomeții prea mari pot fi corectați cu un fard de obraz pudră aplicat pe pomeți înspre urechi, apoi repetați cu o mișcare neregulată alternativ în sus și în jos.

Pentru un ten luminos folosiți un iluminator de ten sau amestecați crema hidratantă cu fondul de ten sau dacă lumina e slabă și doriți un ten strălucitor, amestecați fondul de ten cu puțin sclipici, apoi aplicați pe față. Veți avea un ten radiant.

 

 

Facebook Comments
You may also like
Elena Panait, make-up artistul care dă perfecțiune oricărui chip (P)
Trucuri de îngrijire ale unui păr sănătos și actualele tendințe în styling
Coco Chanel, o viață de film
Coco Chanel, o viață de film. Impresionanta poveste a celebrei creatoare
Măști pentru față pe bază de lămâie, preparate în casă
Măști pentru față pe bază de lămâie, preparate în casă