Home > Rețete culinare > Pate din ficăței de pasăre

Pate din ficăței de pasăre

///
Comments are Off
Pate din ficăței de pasăre

Pate din ficăței de pasăre, o rețetă simplă, gustoasă, sănătoasă și fără aditivi. Se prepară foarte ușor și poate constitui un aperitiv delicios și hrănitor.

Pate din ficăței de pasăre

Vă prezentăm o rețetă pe cât de simplă, pe atât de sănătoasă, foarte gustoasă, care se poate face în casă şi nu necesită mult timp. Acest aperitiv delicios, pate din ficăței de pui, constituie un preparat care se face foarte ușor și este la îndemâna oricui. Poate fi potrivit pentru orice masă, chiar şi pentru  mesele festive, într-un aranjament inspirat.

Citește și: Ouă umplute cu pateu de ficat, rețeta tradițională

Ingrediente:

  • 1/2 kg de ficăței de pui;
  • 200 g de unt;
  • 2 gălbenușuri;
  • sare și piper după gust.

Citește și: Salată de crudități cu piept de pui

Mod de preparare

Se pun ficățeii la fiert pentru 30 de minute şi se spumează atunci când e nevoie. După ce se fierb se scot și se pun calzi într-un bol, suficient de mare pentru întreaga compoziție. Peste ei se pune și restul de ingrediente şi se adaugă 2-3 linguri din apa în care au fiert, pentru a fi mai fluidă compoziția.

Citește și: Makluba cu pui, o mâncare orientală plină de savoare

Se amestecă cu mixerul până obținem o pastă omogenă pe care o asezonăm cu sare și piper. Opțional se poate pune în pasta rezultată o legătură de mărar, pe care o tocăm mărunt.

Poftă bună !

 

Sursa foto: gradinamea.ro

 

 

Facebook Comments
You may also like
Salata bogată
Salata bogată. O rețetă sofisticată cu ingrediente multiple și bogate în nutrienți esențiali organismului
mâncare de post
Mâncare de post. 5 rețete culinare cu ciuperci
Mucenici moldoveneșți
Mucenici moldovenești. Rețeta simplă făcută de gospodinele de la sate
Înghețată bio, un deliciu de sezon
Înghețată bio, un deliciu de sezon