Ten acneic și sensibil ce poate fi combătut cu ajutorul măștilor faciale naturale. Acestea se pot prepara acasă și sunt la îndemâna oricui.
Ten acneic și sensibil, tratat cu ajutorul măștilor preparate acasă
Tenul acneic poate constitui o problemă pentru orice domnişoară sau doamnă. De obicei este asociat cu tenul seboreic, dar nu este o regulă. Acneea poate apărea pe orice tip de ten, având diverse cauze interne sau dereglări hormonale.
Citește și: Masca pentru acnee, tratează și întinerește tenul. Trei tipuri de măști naturale și la îndemâna oricui
Tenul acneic are nevoie de o îngrijire deosebită, pentru a preveni problemele pe termen lung, cum ar fi porii dilatați excesiv sau mici leziuni la nivelul pielii.
Măştile faciale ce conțin ingrediente naturale, cu efect astringent, de curățare şi prevenție sunt adevărate elixire pentru un astfel de ten. Au avantajul că se pot face acasă, din ingrediente la îndemână şi au rezultate foarte bune.
Este necesar ca tenul acneic să fie pregătit înaintea aplicării unei astfel de măști. Trebuie demachiat foarte bine, pentru ca masca să aibă efectul scontat, de curățare în profunzime şi micșorare a porilor, de eliminare a punctelor negre şi calmare a leziunilor. Pentru asta trebuie să folosim metode de deschidere a porilor, cum ar fi aplicarea unui prosop cald pe față sau prin infuzie cu ceai de albăstrele sau de mușețel.
Citește și: Află ce alimente să eviți și ce trebuie să consumi dacă suferi de acnee
Este bine să se aplice şi un scrub natural, cu efect de exfoliere, înainte de aplicarea măştii, pentru eliminarea celulelor moarte şi facilitarea absorbției de substanțe nutritive în profunzime.
Vă recomandăm trei măşti faciale naturale, potrivite pentru tenul acneic, care dau rezultate foarte bune.
Mască cu albuş şi zeamă de lămâie
Măștile faciale pe bază de albuș de ou sunt indicate pentru tenurile grase sau acneice, pentru că au efect astringent. De asemenea, au proprietatea de curățare și regenerare a pielii, constituind un real avantaj în lupta cu porii dilatați și pot regla excesul de sebum.
Citește și: Cum să ai pielea fermă mai mult timp. 12 pași care încetinesc îmbătrânirea
Albușul de ou este bogat în proteine și este recunoscut că ajută tenul să capete fermitate și reduce ridurile fine din jurul ochilor. Lămâia conține vitamine, iar datorită acidului citric are efect astringent şi antiseptic, dar nu trebuie folosită în cantitate mare pentru a nu produce mici arsuri.
Albusul de la un ou se bate foarte bine cu mixerul sau telul, până se face spumă, şi se amestecă cu o lingură de suc de lămâie. Se aplică amestecul obținut pe pielea curățată şi exfoliată în prealabil şi se lasă timp de circa 15 minute. Se îndepărtează cu apă (la temperatură potrivită). Este o mască ce poate fi folosită în mod regulat.
Mască cu aloe vera, usturoi şi scorțişoară
Se ştie de mult timp că usturoiul este un antibiotic natural şi că are proprietăți antibacteriene, fiind un excelent antiseptic datorită uleiurilor esențiale și componentelor sulfuroase pe care le conține. Specialiştii spun despre scorțișoară că activează memoria pielii, fapt demonstrat de către aceştia, acest lucru ajutând la refacerea rapidă a ei.
Citește și: Cum să-ți detoxifici organismul. Metode la îndemâna oricui
Frunza de aloe vera se taie pe exterior, longitudinal, se scoate seva, gelul, care se amestecă cu usturoiul pisat (3-4 căței) şi scorțișoara (o linguriță rasă). Se aplică pe tenul pregătit şi se masează puțin, după care se poate lăsa 20 de minute.
Mască cu aspirină şi miere pentru ten acneic
Datorită acidului salicilic, aspirina este indicată pentru a fi folosită atât în combaterea acneei, cât şi a cicatricilor lăsate de coşuri. Mierea are rol de calmare şi catifelare a pielii şi ajută la fermitatea şi regenerarea ei.
Citește și: Cum scapi de cearcăne. Alimente recomandate pentru a scăpa de zona întunecată inestetică de sub ochi
Se pisează 3-4 aspirine, peste care punem 3 linguri de apă şi 2 linguri de miere şi se amestecă până se omogenizează. Compoziția obținută se aplică pe față. Se lasă să acționeze timp de aproximativ 15 minute. Se îndepărtează cu ajutorul apei.
Pentru combaterea unui coş se poate pisa o aspirină şi se amestecă cu puțină apă. Se obține o pastă pe care o veți aplica pe coș peste noapte, iar acesta se va usca. De asemenea, la fel se poate face şi cu bicarbonatul de sodiu.
Citește și: Cum să arați tânără chiar și după 50 de ani. Secretele femeilor japoneze