Home > Diverse > Beneficiile consumului de ardei iute

Beneficiile consumului de ardei iute

///
Comments are Off

Beneficiile consumului de ardei iute sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Are proprietatea de a încălzi corpul și de a pune sângele în mișcare.

Ardei iute beneficii

Pe lângă întrebuințarea sa în scop culinar, ardeiul iute poate fi folosit şi în scop medicinal. Este recunoscut universal pentru proprietățile sale de a încălzi organismul și de a pune sângele în mișcare, datorită substanței pe care o conține, numită capsaicină. Astfel, este frecvent utilizat în industria farmaceutică, fiind baza numeroaselor unguente sau plasturi cu rol încălzitor și de stimulare a circulație sangvine.

De asemenea, este un excelent analgezic și un puternic decongestionant. Așadar, nu ezitați să consumați ardei iute ori de câte ori ați răcit și aveți nasul înfundat.

Ardeiul iute are efect și asupra stării de bine, deoarece capsaicina stimulează creierul care eliberează endorfine ce dau o stare de bine organismului. Este cunoscut și efectul său de tonic cardiac, studii recente efectuate au demonstrat că scade nivelul de colesterol și reduce gravitatea unor boli cardiace.

Ardei iute beneficii- planta care stimulează memoria

Este indicat și pentru întărirea sistemului imunitar, deoarece este bogat în vitaminele A și C, poate fi așadar un aliat împotriva răcelii și a gripei. Este stimulent pentru memorie, îmbunătățește digestia, iar consumul regulat și moderat ajută la pierderea în greutate.

Îl puteți consuma, atât în stare crudă, cât și sub formă de pulbere, însă aveți grijă la cantitate, deoarece este un puternic stimulent și consumat în cantități mari poate cauza arsuri ale stomacului.

 

 

sursa: Rosemary Gladstar, „Plante medicinale-ghid esential.”

Facebook Comments
You may also like
ceapa beneficii
Ceapa, beneficii nebănuite. Motive care te vor face să o consumi mai des
Cum să ai piele fermă
Cum să ai pielea fermă mai mult timp. 12 pași care încetinesc îmbătrânirea
banane
Bananele, sursă bogată de minerale. Ce se întâmplă în corpul tău, atunci când mănânci două banane pe zi
cum să-ți detoxifici organismul
Cum să-ți detoxifici organismul. Metode la îndemâna oricui