Cum să te faci respectat și cum poți câștiga admirația celor din jur și cum trebuie să te comporți pentru a fi respectat și admirat de toată lumea.
Cum să te faci respectat
Caracterul este secretul obținerii și menținerii succesului. O persoană cu un caracter frumos va fi întotdeauna apreciată. Un astfel de om nu este altceva decât un om frumos la suflet, un om bun, un om care va câştiga admirația celor din jur.
Citește și: Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă
Din totdeauna bunătatea a fost promovată de către toate religiile. Indiferent de religie, aceasta a fost unul dintre preceptele de bază ale fiecăreia. Se spune că tot ceea ce faci se întoarce la tine. Astfel că, dacă faci lucruri bune, ți se vor întâmpla lucruri bune, iar dacă faci rău, de rău vei avea parte, deoarece karma funcționează pe principiul cauză și efect.
Citiți câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le faceți dacă doriți să fiți considerat o persoană cu un caracter frumos, un om ce are parte de admirația celorlalți pentru faptele și acțiunile sale. Nu lăsați orgoliul și ignoranța să vă eclipseze bunătatea și încercați să respectați aceste sfaturi.
Sfaturi despre cum să te faci respectat
- Nu-ți păta onoarea, recurgând la înșelăciuni sau minciuni. Încearcă mereu să te ridici la nivelul responsabilității care ți-a fost încredințată. Dezamăgirea este foarte dureroasă, iar omului pe care l-ai dezamăgit greu îi recapeți încrederea. Este exact ca în cazul șnurului tăiat și pe care chiar dacă îl legi tot se vede nodul inestetic. La fel este și în relațiile interumane.
Citește și: Dezvoltare personală. Cei 7 NU la care trebuie să renunți
- Păstrează-ți gândul curat și străduiește-te să ai obiceiuri curate, să te alături unor grupuri care desfășoară activități frumoase și acțiuni curate.
- Întotdeauna să ai o vorbă bună și caldă de oferit celorlalți, pentru că „vorba dulce mult aduce”, după cum spune zicala.
- Muncește cu drag, cu gândul că ceea ce faci este util atât ție, cât și celor din jur și valorifică la maximum oportunitățile care ți se oferă.
- Fii generos ori de câte ori ai ocazia cu cei nevoiași. Ajută-i dacă poți financiar, iar dacă nu, măcar oferindu-le puțin din timpul tău. Se spune că timpul nostru este cel mai de preț lucru pe care-l putem oferi cuiva. Este foarte important să nu aștepți pentru asta vreo răsplată în schimb.
Citește și: Cum trebuie să se comporte o femeie în relația cu un bărbat. Ce spune Ana Maria Ducuță
- Nu avea idei preconcepute și nu judeca oamenii după originile lor, după religie sau culoare, ci numai după comportamentul fiecăruia.
- Fii politicos cu toată lumea și acordă o atenție specială celor mai slabi, lipsiți de ajutor sau nefericiți. Pentru aceștia o atenție, chiar și doar o vorbă blândă, poate însemna enorm.
- Zâmbește tuturor oamenilor cu care intri în contact. Un zâmbet sincer și cald este cartea de vizită a oamenilor buni. Un simplu zâmbet oferit cuiva, poate însenina ziua acelui om. Oamenii au nevoie de zâmbete, pentru că acestea transmit o stare de bine și bună dispoziție. Iar în unele situații poate fi exact lucrul de care un om supărat are nevoie pentru a-i readuce optimismul.
Citește și: Ce trebuie să faci pentru a avea o relație de cuplu armonioasă
- Fii loial față de cei care au încredere în tine, nu-i trăda, „lovindu-i pe la spate.”
- Nu-i dezamăgi pe cei din preajma ta. Dezamăgirea este greu de suportat și cu atât mai mult cu cât aceasta vine din partea persoanelor de la care te aștepți mai puțin.
- Dacă alegi să te retragi dintr-o relație, indiferent de tipul relației, de colegialitate sau orice alt tip, dacă nu-ți mai găsești locul acolo unde te afli, alege să părăsești acel loc sau acele persoane fără să le rănești. Nu pleca fără să-ți pese și nici nu lăsa cicatrici în urma ta. Adu-ți aminte că ai putea fi tu în acea situație la un moment dat al vieții.
- Alege să te retragi demn. Vorbește cu cei implicați și explică-le motivul pentru care ai făcut alegerea respectivă. Cu siguranță dacă ai ales să pleci, ai făcut-o pentru un motiv mai bun, mai avantajos pentru tine. Explică-le asta și sigur vor înțelege și vor aprecia sinceritatea ta. Acest fapt denotă respect.
Citește și: Ce trebuie să faci pentru a avea o relație de cuplu armonioasă
- Nu pleca niciodată fără să-ți iei rămas bun. Asta poate să producă durere în sufletul celor ignorați și arată lipsa de considerație față de persoana sau persoanele implicate. Nimeni nu este atât de neînsemnat încât să nu merite salutul tău.
- Asumă-ți ceea ce faci și fii sincer în ceea ce privește alegerile tale. Oricât de dureroasă ar fi realitatea, trebuie să-ți asumi alegerile, spunând adevărul în față. Adevărul asumat este mai ușor de acceptat de către cei implicați, decât atunci când acesta este aflat din alte surse. Omisiunea este tot o minciună. Chiar dacă pe moment adevărul va durea, cu timpul aceasta va trece, iar tu vei câștiga respect și apreciere pentru sinceritatea de care ai dat dovadă.
- Nu uita să lași întotdeauna loc de bună ziua.
Citește și: De ce nu obții ce-ți dorești. Secretele care te vor scăpa de blocaje în realizarea visurilor