Home > Diverse > Evenimente misterioase care au avut loc de-a lungul timpului și care nu au nicio explicație până în ziua de astăzi

Evenimente misterioase care au avut loc de-a lungul timpului și care nu au nicio explicație până în ziua de astăzi

///
Comments are Off
evenimente misterioase care au avut loc de-a lungul timpului

Evenimente misterioase care au avut loc de-a lungul timpului și care nu au nicio explicație până în ziua de astăzi și la care oamenii de știința nu au răspunsuri. Acestea au uimit lumea și au ridicat numeroase semne de întrebare. Iată despre ce este vorba.

Evenimente misterioase care au avut loc de-a lungul timpului

Unele lucruri sunt atât de ciudate și misterioase, încât nimeni nu a reușit să dea o explicație până acum. Iată câteva evenimente misterioase care au uimit și au dat de gândit oamenilor de știință de pretutindeni.

Citește și: Locuri abandonate de pe Pământ care te vor lăsa mut de uimire | Foto

Convectorul Hector

Există un nor rar numit „Hector The Convector” sau doar „Hector” care se formează aproape în fiecare după-amiază pe insulele Tiwi din nordul Australiei, din septembrie până în martie, în fiecare an. A primit numele de la piloții celui de Al Doilea Război Mondial și este cea mai consistentă furtună din lume.

Citește și: Cele 7 minuni ale lumii antice

Satelitul Black Knight

Există un obiect care orbitează Pământul și nimeni nu știe exact ce este. NASA susține că este o bucată din resturi spațiale, în special, o pătură termică pierdută în timpul misiunii EVA. Dar, mulți teoreticieni ai conspirației susțin că este un satelit extraterestru care există de mai bine de 1300 de ani și pe care NASA încearcă să îl ascundă.

Citește și: Cele 7 minuni ale lumii antice

„Ata”

În 2003, rămășițele unui schelet lung de aproximativ 15 centimetri au fost găsite într-o pungă, într-un oraș fantomă în deșertul Atacama din Chile. De atunci au existat numeroase încercări de a identifica cărei specii aparține, de unde provine sau cum a ajuns acolo, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie concretă. A fost numit „Ata” de către omul de știință care l-a studiat.

citește și: Minunea de pe râul Iordan

Manuscrisul Voynich

Printre evenimentele misterioase se numără și Manuscrisul Voynich, care este o carte ilustrată, scrisă manual, într-un limbaj complet necunoscut . Nu există dovezi concrete cu privire la cine l-a scris, când a fost scris sau de unde provine, ci există doar speculații.

Citește și: Marea Moartă, un loc spectaculos și unic pe glob. În ce constă unicitatea sa

Datarea cu carbon a paginilor o plasează la începutul secolului al XV-lea, iar istoricii speculează că ar fi putut proveni din nordul Italiei. Chiar dacă au existat nenumărați  istorici, criptografi și spargători de coduri, care au studiat cartea, ea rămâne un mister până în prezent.

Misterul de pe Insula Oak

Insula Oak este situată în largul Nova Scotia, de-a lungul coastei atlantice a Canadei. Aici, se spune că sunt îngropate comorile piraților. Căpitanul William Kidd, un pirat notoriu, chiar a recunoscut că a îngropat comori în zonă, înainte de capturarea sa, în 1699.

citește și: Marea Moartă, curiozități mai puțin cunoascute

A fost descoperită inițial de un adolescent, apoi preluată de mai multe echipe de arheologi, ingineri și alți specialișți. La 27 metri adâncime, a fost descoperită o tablă de lut cu simboluri misterioase. Cuvintele au rămas un mister până în 1860, când a fost descifrate. „12 metri mai jos, două milioane de lire sterline sunt îngropate”, scria pe aceasta.

citește și: 9 curiozități despre inimă

Dar, echipajul a săpat până la o adâncime de aproximativ 29 de metri, apoi luat o pauză, iar când s-au întors au găsit groapa umplută cu apă. Deși, au existat eforturi repetate din partea mai multor echipe pentru a scoate apa, niciuna nu a avut succes. Cu toate acestea, insula Oak Money a reușit să ofere suficiente „dovezi” pentru a menține treaz interesul căutătorilor de comori, chiar și până în prezent.

„Traub”

Ascunsă în spatele unui perete de cărămidă, într-o suburbie a orașului Chicago și găsită în 1968. Traub, care este o motocicletă americană unică, a uimit pe toată lumea, deoarece era înaintea lumii în ceea ce privește tehnologia și ingineria față de momentul în care a fost construită (avea licența din 1917), conform plăcuței de pe ea. Și partea cea mai bună este că funcționează în continuare în stare perfectă.

citește și: Buricul Pământului

Avioane lipsă

În ultimii 70 de ani, au fost raportate peste 90 de avioane comerciale dispărute. Și culmea, nu a existat nici o dovadă că au existat vreodată. S-ar putea să vă amintiți zborul 370 al Malaysia Airlines dispărut acum câțiva ani, acesta fiind avionul cu cel mai mare număr de pasageri care a dispărut vreodată.

Citește și: Marea Neagră. Curiozități pe care nu le știai

citește și: Cele mai mari pandemii care au lovit lumea de-a lungul istoriei

Ceainicul Diavolului

La câțiva kilometri distanță de granița SUA-Canada se află Parcul de Stat CR Magney din Minnesota. Râul Brule curge prin acest parc, căzând pe mai multe stânci și formând mai multe cascade. Jumătate din această apă curge în lacul superior, cealaltă jumătate cade într-o gaură adâncă (numită Ceainicul Diavolului), care aparent nu duce nicăieri. Cercetătorii nu au reusit sa afle unde se duce toată apa.

Citește și:

Pandemii care au lovit lumea de-a lungul timpului. Cele mai tragice vremuri din istoria omenirii

Comori pierdute de-a lungul istoriei, care nu au fost niciodată regăsite

 

 

sursa: buzznoble.com

 

Facebook Comments
You may also like
cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și salva copiii
Povestea tragică a unei mame care a ales să fie considerată cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și întreține copiii
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat la World Trade Center sau cu Prințesa Diana
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat cu Prințesa Diana sau la World Trade Center
Curiozități despre orașul Pompei, înghițit de erupția vulcanului Vezuviu
Curiozități despre orașul Pompei, acoperit de erupția vulcanului Vezuviu
Minunile lumii antice
Cele 7 minuni ale lumii antice