Home > Diverse > Metode pentru a avea o viață intimă sănătoasă. Ce recomandă Dr. Cezar

Metode pentru a avea o viață intimă sănătoasă. Ce recomandă Dr. Cezar

///
Comments are Off
Metode pentru a avea o viață intimă sănătoasă. Ce recomandă Dr. Cezar

Metode pentru a avea o viață intimă sănătoasă. Ce spune doctorul Cezar, cardiolog de profesie, despre metodele de îmbunătățire a calității vieții intime.

 

Metode pentru a avea o viață intimă sănătoasă

Conform doctorului, prezent în emisiunea „La Măruță,” dorința de dragoste și libidoul sunt influențate de anumiți hormoni. Din acest motiv trebuie ținut cont de anumiți factori pentru a avea parte de o viață amoroasă satisfăcătoare, care, face bine atât la inimă, cât și la minte. Iată ce recomandă specialistul.

Citește și: Metode de stimulare a metabolismului lent

Relația

Primul și cel mai important aspect este relația. Aceasta trebuie cosntruită alături de un partener cu care rezonezi pe toate planurile.

Citește și: Sfaturi pentru cupluri. Oricine trebuie să le urmeze, pentru armonie în relație

Somnul și odihna

Somnul și odihna sunt foarte importante, mai ales în cazul bărbaților, deoarece îi ajută pentru creșterea nivelului de testosteron.

Citește și: Lipsa somnului poate duce la depresie. Ce se întâmplă în organism când nu dormi suficient

Reducerea consumului de zahăr

Zahărul afectează arterele domnilor, dar și ovarele doamnelor. Consumul excesiv de zahăr creează foarte multă anxietate și poate afecta viața amoroasă a cuplului.

 

Citește și: 6 motive pentru care nu e bine să consumi zahăr

Postul intermitent

Postul intermitent este recomandat de doctorul Cezar, care subliniază faptul că nu este recomandat postul prelungit, deoarece, aceste creează o diminuare a potenței și a libidoului. Însă, un post intermintent, făcut o dată sau de două ori pe săptămână, revigorează organismul. În timpul postului intermitent crește HGH, care este hormonul tinereții, conform sursei.

 

Citște și: Motive pentru care oamenii frumoși tind să rămână singuri

Vitamina D

Expunerea la soare ajută la asimilarea vitaminei D, iar aceasta influențează foarte mult libidoul. În cazul doamnelor care se confruntă cu lipsa libidoului, medicul le recomandă să-și facă analiza de vitamina D.

Citește și: Beneficiile expunerii la soare. De ce este bine să stăm la plajă

Greutatea corporală

Greutatea este, de asemenea, foarte importantă pentru a avea o viață intimă fericită, deoarece, conform medicului, grăsimea în exces de pe abdomen, afectează calitatea vieții intime. Explicația medicului constă în faptul că bărbații care au burtă își transformă testosteronul în estrogen.

 

Citește și: Poți iubi două persoane în același timp? Ce spune psihologul

Sportul – viață intimă sănătoasă

Sportul etse, de asemenea, recomandat, însă acesta trebuie să fie de scurtă durată și de mare intensitate. Important este antrenamentul picioarelor și ai fesierilor, deoarece acolo se produce mult testosteron. Acest lucru este valabil și pentru femei și pentru bărbați, conform aceleeași surse. Nu sunt recomandate antrenamentele cardio prelungite, deoarece cresc stresul și scad testosteronul.

Citește și: Cum să scapi de depresie cu ajutorul sportului

Alimentația

De asemenea, trebuie evitat plasticul și berea care, conform medicului, conține fitoestrogeni care scad testosteronul, dar și orice tip de alcool, soia și medicamentele care scad colesterolul.

 

Citește și: Tonic sexual naturist, ideal pentru bărbați

Moderația în toate, inclusiv în abstinență este un alt sfat oferit de specialist, care recomandă câteva suplimente despre care spune că ajută în cazul unei vieți intime sănătoase. Acestea fiind vitamina D, Omega 3, Aswaganda, Maca, Tribulus, zinc și magneziu.

Citește și: De ce este bine să facem dragoste. Ce beneficii are actul s3xual asupra sănătății fizice, psihice și emoționale

În ceea ce privește alimentația, doctorul mai spune că de 2-3 ori pe lună este bine să consumăm carne roșie, deoarece conține o cantitate mare de zinc. De asemenea, fructele de mare, tot așa, peștele gras este recomandat 1-2 ori pe săptămână. Mai recomandă să se consume nuci, migdale și fistic. De asemenea, brocoli, conopidă, varză, deoarece acestea ajută la reglare testosteronului.

 

Citește și: Mierea, un aliment unic și miraculos

Mierea de albine, ciocolata neagră, cafeaua, ceapa, usturoiul și ghimbirul sunt alte alimente benefice și recomandate de doctorul Cezar. Ultimele trei ajută la creșterea fluxului sangvin, conform sursei.

 

Dintre fructe recomandate rodiile, prunele, bananele și pepenele roșu sunt ideale pentru a ne ajuta să avem parte de o viață intimă sănătoasă.

Citește și: Stimulente sexuale naturale. Ce sfaturi oferă medicul sexolog

Citește și: Care este cea mai plăcută poziție sexuală. Cum putem crește plăcerea în pat, conform sexologului

Citește și: Despre orgasm, explicația sexologului Adrian Sadovnic: Nu contează neapărat prezența orgasmului, ci satisfacția față de actul sexual

sursă: La Măruță

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie