Home > Diverse > Poți iubi două persoane în același timp? Ce spune psihologul

Poți iubi două persoane în același timp? Ce spune psihologul

///
Comments are Off
Poși să iubești două persoane deodata?

Poți iubi două persoane în același timp? Ce spune psihologul Cristian Andrei despre acest subiect.

Poți iubi două persoane în același timp?

Conform specialistului, fiecare om are în mintea sa două nevoi. Pe cineva legitim și pe cineva care să-l destabilizeze. Iată ce spune doctorul Cristian Andrei, prezent în cadrul emisiunii „Vorbește lumea”, de la Pro Tv, despre acest subiect.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru a avea o relație de cuplu armonioasă

„În cazul femeii, are nevoie de un bărbat care să fie la locul lui, să aducă bani în casă, să o iubească necondiționat, să-i îndeplinească dorințele, și de zburătorul acela, care umblă cu mai multe, este destul de priceput la femei și ai vrea să fie priceput și la tine, pentru că celălalt nu e așa priceput”, declara doctorul.

Conform psihologului, de aici se naște nevoia de complementaritate dintre cel bun și cel romantic, cel serios și matur și cel jucăuș și imatur. Iar aceste două nevoi nu pot fi găsite mereu în același om.

Citește și: Despre orgasm, explicația sexologului Adrian Sadovnic: Nu contează neapărat prezența orgasmului, ci satisfacția față de actul sexual

În cadrul aceleași emisiuni doctorul Cristian Andrei a exemplificat două situații ale unor bărbați care aveau anumite calități, însă, cu toate acestea au fost părăsiți de soții. Iar explicația a venit astfel:

„Iubirea este una, dragostea este cu totul altceva. Dragostea se termină, iubirea nu ar trebui să se termine”, spune psihologul.

Citește și: Ce caută bărbații la o femeie. Ce calități are femeia ideală în ochii unui bărbat

„Simți că trăiești dacă îți parcurgi dragostea.”

Conform specialistului, putem să iubim mai multe persoane în același timp, însă nu ne putem îndrăgosti decât de o persoană o dată.

„De îndrăgostit, poți să fii îndrăgostit doar de unul, într-o perioadă de timp, dar nu poți să-l lași nici pe celălalt. Însă, în momentul când celălalt începe să protesteze, te gândești: Stai că parcă sunt îndrăgostită și de acesta. Și atunci apare lupta interioară,”mai spunea specialistul în relații.

Citește și:Stimulente sexuale naturale. Ce sfaturi oferă medicul sexolog

De asemenea, mai susține că există o vreme a dragostei, dar care deși, poate fi trăită frumos, doctorul avertizează că această perioadă se va termina la un moment dat și acela va fi momentul când rațiunea te va pune să te decizi în a-l alege pe cel care are cele mai bune calități de conviețuire.

Totodată, doctorul spune că trebuie să trăiești perioada de dragoste, deoarece această perioadă are avantajele ei, întrucât atunci simți că trăiești cu adevărat.

Citește și:Motive pentru care oamenii frumoși tind să rămână singuri

„Există o perioadă a dragostei și merită să o parcurgi, deoarece simți că trăiești dacă îți parcurgi dragostea.”

Cum depășim vinovăția în cazul în care ne înșelăm partenerul, pentru că ne-am îndrăgostit de altcineva?

„Vinovăția este dorită de cei care nu au iubit niciodată. Oamenii care nu au fost îndrăgostiți și care nu au trăit aceste sentimente, judecă mult prea ușor”, declara psihologul.

Doctorul Cristian Andrei mai spune că nimeni nu poate să-ți interzică să simți dragostea. Iar atunci când se întâmplă să ne îndrăgostim recomandat este să-i spunem acelei persoane.

Citește și: Semne că te vrea în viața lui, dar nu spune asta

Care este diferența între iubire și atracția fizică?

Există o diferență și între a fi îndăgostit și a avea nevoie de acea persoană. Iar pentru a-ți da seama despre ce este vorba, doctorul recomandă un exercițiu de imaginație.

Acesta constă în a-ți da seama dacă te simți rău atunci când partenerul tău lipsește. Însă, dacă după revenirea lui simți că ai vrea ca acesta să plece din nou, înseamnă că este vorba despre nevoie, nu de dragoste. Când însă, simți dragoste față de o persoană o dorești mereu în preajma ta.

Citește și: Ce nu trebuie să facă niciodată un bărbat în relația cu partenera lui

Specialistul mai susține că nevoia unui alt partener este un indicator foarte clar al dificultăților existente în relația actuală.

„Ai început să fugi cu imaginația de lângă partenerul tău? Înseamnă că această relație cu partenerul tău nu este tocmai în stare bună.”

Citește și: Tipuri de oameni toxici pe care trebuie să-i eviți

Acest indicator poate să apară în unele cazuri chiar de la începutul relației, iar acest lucru înseamnă că ți-ai ales partenerul din necesitate, nu din dragoste.

Aflați mai multe detalii despre acest subiect de la doctorul Cristian Andrei, accesând clipul video de mai jos, difuzat pe Pro Tv, în cadrul emisiunii „Vorbește Lumea.”

 

sursa foto: Captură video/ ProTv

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )