Home > Diverse > Despre orgasm, explicația sexologului Adrian Sadovnic: Nu contează neapărat prezența orgasmului, ci satisfacția față de actul sexual

Despre orgasm, explicația sexologului Adrian Sadovnic: Nu contează neapărat prezența orgasmului, ci satisfacția față de actul sexual

///
Comments are Off
Despre orgasm, explicația sexologului Adrian Sadovnic: Nu contează decât prezența orgasmului, ci satisfacția față de actul sexual

Despre orgasm, explicația sexologului. Ce sfaturi oferă medicul Adrian Sadovnic cuplurilor pentru a avea o viață sexuală satisfăcătoare.

 

Cât contează un orgasm pentru a avea o viață sexuală satisfăcătoare?

Sexologul Adrian Sadovnic spune că în urma unor cercetări s-a constatat că un procent de aproximativ 70% dintre femei nu au orgasm în timpul actului sexual.

Citește și: Stimulente sexuale naturale. Ce sfaturi oferă medicul sexolog

Cu toate acestea ele fac sex și există cupluri fericite, deoarece, susține sursa, ceea ce contează este durata actului sexual și nu neapărat orgasmul. Aceeași sursă spune că lipsa orgasmului poate să existe și în cazul bărbaților, nu doar al femeilor.

În urma unor studii realizate în Marea Britanie, dar și în Statele Unite, în anul 2007, s-a constatat faptul că pentru majoritatea celor care au participat la studiu nu a contat lipsa orgasmului, ci plăcerea a constat în calitatea actului sexual și în durata acestuia.

Citește și: Ghimbirul, elixirul imunității si un excelent afrodiziac

„Contează satisfacția față de actul sexual, de viața sexuală. (-) Aproape jumătate dintre cuplurile care au mereu orgasm și au diferite variații și erotism în timpul actului sexual, nu sunt satisfăcuți de viața sexuală. Fiindcă, înainte și după sex formează relaționarea, cu partenerul/partenera, care de obicei este conflictuală, a precizat sexologul.

 

Conform acestuia, relaționarea și comunicarea dintre parteneri este foarte importantă, deoarece acolo unde acestea lipsesc, vorbim despre o dizarmonie psihologică și sexuală.

Durata actului sexual, mai importantă decât un orgasm

Așadar, conform specialistului în sexologie, cea mai importantă în actul sexual este durata acestuia.

Citește și: Tonic sexual naturist, ideal pentru bărbați

În timpul unei durate inadecvate are loc deconectarea, adică atunci când actul sexual este de scurtă durată. Aceasta are loc, în general, odată cu ejacularea precoce. Ceea ce se traduce prin incapacitatea unui bărbat de a asigura o durată adecvată unui act sexual pentru ca el să fie satisfăcător, nu neapărat cu orgasm, conform explicațiilor medicului.

 

Ejacularea precoce poate fi considerată până la un minut, ejacularea precoce relativă, când are loc după 2-3 minute, iar când ejacularea are loc încă înainte de penetrare nu se mai poate vorbi despre un act sexual, deoarece acesta nu poate avea loc, a precizat aceeași sursă.

Citește și: Fibromul uterin, cauze și tratament. Dr. Cristina Buzgar: Fibromul uterin este o boală a femeilor care nu au orgasme regulate

Dacă se întâmplă pentru prima dată sau a doua oară ca bărbatul să aibă parte de ejaculare precoce, sexologul recomandă femeilor să fie suport psihologic pentru parteneri, să fie înțelegătoare pentru că există posibilitatea să fie doar un eșec de moment, din cauza stresului.

Dacă această problemă se repetă de mai mult de trei ori, sexologul recomandă prezența la un medic specialist.

 

Cauzele ejaculării precoce

Dintre cauzele ejaculării precoce se numără hipersensibilitatea pielii penisului, care poate să fie o problemă din naștere, susține medicul. Această afecțiune, conform sursei, se va rezolva doar în urma intervenției chirurgicale sau a circumciziei.

Citește și: Cum scazi rapid glicemia. Ce recomandă diabetologul Daniela Petrache

O altă problemă poate să fie de natură nervoasă, fiind vorba despre un sistem nervos iritabil, o problemă neurologică, stresul post-traumatic, diferite situații conflictuale, dar care pot afecta viața sexuală.

O altă problemă poate fi reprezentată de conflictele în cuplu, deoarece „sexul începe de la emoții. Dacă emoțiile sunt pozitive atunci este sex calitativ”, a precizat medicul.

Citește și: Cum îți dai seama că ai lipsa de calciu. Primele semnale de alarmă

Așadar, conflictele domestice care au loc între parteneri pot afecta viața sexuală a acestora.

O altă cauză poate să fie inflamația uro-genitală, problemele de prostată sau infecțiile uro-genitale. Toate acestea pot duce la ejaculare precoce, fie pot afecta calitatea vieții sexuale.

 

„La iritarea zonei genitale pot duce și excesele sexuale, dar și abstinența”, a mai spus sexologul.

Fiecare partener este individual, conform specialistului în sexologie, referindu-se la faptul că pentru desfășurarea actului sexual contează și atracția pe care o ai față de partenerul cu care faci sex.

Recomandările sexologului

Specialistul mai spune că majoritatea femeilor au nevoie între 4 – 8 minute sau 8 -12 minute pentru a se simți bine în timpul actului sexual sau chiar pentru a ajunge la orgasm. Sfatul sexologului adresat bărbaților este ca aceștia să recurgă și la preludiu, deoarece este stimulativ pentru femei.

Citește și: Infecție urinară, cauze, prevenție și sfaturi de la specialiști

Totodată recomandă comunicarea între parteneri, pentru ca aceștia să ajungă să se cunoască suficient de bine. Pentru a cunoaște zona erogenă a partenerului, întrucât, spune sursa, unele femei au nevoie să fie stimulate prin sărut întâi pe gât, apoi pe sâni, apoi pe coapse.

 

De asemenea, sexologul recomandă o viață sexuală cât mai activă. „În caz contrar poate să apară forma pato-morfologică, adică un cerc vicios și dereglarea nervoasă și până la situație obsesiv-compulsivă”, a precizat Adrian Sadovnic.

Citește și: Testul Babeș-Papanicolau, tot ce trebuie să știi. De ce este imperios necesar ca femeile să facă acest test

Conform specialistului „zona de pornire a orgasmului este plexul nervos din regiunea clitorisului și întărit în regiunea G, partea interioară a vaginului.”

Medicul sfătuiește cuplurile să aibă valori și scopuri în concordanță.

„Dacă valoarea unui cuplu este să fie fericit, scopul nu va fi și nu trebuie să fie orgasmul, ci actul sexual în sine.”

 

Mulți bărbați fac un scop din a o duce pe femeie la orgasm, ceea ce nu este corect, mai spune el, „deoarece în felul acesta are loc un fel de joc tehnic, de procedură, un falos mecanic care lucrează în cilindri”, a spus medicul.

„Pentru a nu interveni rutina și monotonia, intrați în pat cu mintea deconectată. Sexul, dragostea se face, se simte, nu se gândește”,  a conchis doctorul Adrian Sadovnic.

 

Citește și:

Cum previi bolile de inimă. Ce trebuie să consumi pentru a avea inima sănătoasă

Apa ținută în vase de cupru, beneficii și proprietăți. Ce spune medicina ayurvedică

Cancerul de colon. Primele semne care te trimit la doctor

Cum să scapi de depresie cu ajutorul sportului

Profesor Dr. Alexandru Vlad Ciurea: Popoarele care vor să trăiască mult și sănătos trebuie să consume acest lucru

 

sursa: Youtube- Medic Sexolog Dr. Sadovnic.

sursa foto: Captură video.

Facebook Comments
You may also like
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Ce este dependența de alcool, ce efecte are pe termen lung și care este soluția pentru stoparea acestei adicții îngrijorătoare pentru societate
Ce este dependența de alcool, ce efecte are pe termen lung și care este soluția pentru stoparea acestei adicții îngrijorătoare pentru societate
Durerile de genunchi. Cauze și soluții
Durerile de genunchi. Cauze și soluții