Home > Diverse > Învățăturile înțelepților din Orient, care te vor ajuta să gândești pozitiv

Învățăturile înțelepților din Orient, care te vor ajuta să gândești pozitiv

///
Comments are Off
Învățăturile înțelepților din Orient

Învățăturile înțelepților din Orient te vor ajuta să ai o gândire pozitivă și o altă abordare asupra vieții, asupra modului de gândire. Te vor face să ai o percepție sănătoasă asupra valorilor reale ale vieții.

Învățăturile înțelepților din Orient

Aceste 12 învățături ale înțelepților din Orient vă vor face să priviți viața altfel și să aveți un alt mod de abordare asupra acesteia.

Citește și: Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă

Marii învățați din Orient, renumiți pentru înțelepciunea lor, au lăsat în urmă o serie de învățături universal valabile tuturor civilizațiilor, inclusiv în zilele noastre.

Iată 12 citate celebre ale înțelepților din Asia, despre viață, care te vor ajuta să ai o gândire pozitivă și te vor face să reflectezi asupra vieții și a modului tău de comportament.

 • ”Dacă știi într-adevăr să trăiești, cum poți să-ți începi ziua mai bine decât cu un zâmbet?… Zâmbetul te ajută să-ți îmbrățișezi ziua cu blândețe și înțelegere… zâmbește cu întreaga ta ființă!”

Thich Nhat Hanh

 • ‘Înțeleptul combină totul într-un întreg armonios. El nu este atent la confuzii și supărări și pune pe aceași treaptă atât umilul, cât și bogatul.”

Chuang Tzu

 • ‘Lasă-te în voia a orice se întâmplă și lasă-ți mintea liberă, rămâi concentrat și acceptă orice se întâmplă. Iată scopul!”

Chuang Tzu

 • ”Dacă reușești să rămâi calm în vâltoarea întâmplărilor, înseamnă că ai descoperit adevăratul spirit al naturii… dacă reușești să fii fericit în mijlocul greutăților, înseamnă că ai descoperit adevăratul potențial al minții.”

Huachu Daoren

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia

 • ”Învață să privești lucrurile de parcă ar fi așa: un miraj, un castel în nori… nimic nu este cum pare.”

Cum să ai o atitudine pozitivă

Budha

 • ”Nu ar trebui să fii surprins de nimic din ce vezi sau auzi… dacă ești pregătit să accepți lucrurile așa cum sunt, le vei privi ca pe niște prieteni.”

Shunryu Suzuki

 • ”Ploaia rece de toamnă acoperă muntele, numai ca să-l facă mai frumos vederii.”

Basho

 • ”Nu te pierde în viitor. Trecutul nu mai există. Viitorul încă nu a venit. Înțeleptul se bucură de stabilitate și libertate, dacă își cercetează viața așa cum este ea aici și acum.”

Bhaddekaratta Sutta

 • ‘Clipa de acum e o clipă minunată.”

Thich Nhat Hanh

 • ”Omul drept vede ce vede și ochiul și nu-i adaugă ce nu este acolo. Aude ce aude și urechea și nu simte tonuri imaginare. Nu se preocupă de înțelesuri ascunse.”

Chuang Tzu

Citește și: Cum îți poți transforma viața, adoptând o atitudine mentală pozitivă

 • ‘Tot ce suntem este rodul gândurilor noastre. Se întemeiază pe gândurile noastre, se plăsmuiește pe gândurile noastre.”

Dhammapada

 • ”Niciodată să nu spui nu pot, puterile tale sunt infinite. Chiar și timpul și spațiul sunt nimic, în comparație cu natura ta. Poți face orice și totul.”

Swami Vivekananda

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )