Home > Diverse > Salvia, beneficii nebănuite. Efectele tămăduitoare ale infuziei de salvie

Salvia, beneficii nebănuite. Efectele tămăduitoare ale infuziei de salvie

///
Comments are Off
Salvia, beneficii nebănuite. Efectele tămăduitoare ale infuziei de salvie

Salvia, beneficii nebănuite.  Este o plantă binecuvântată care are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea.

Salvia, beneficii

Despre salvie se ştie că este o plantă cu proprietăți tămăduitoare. Din latină, numele acestei plante se traduce salvare, care înseamnă a salva, a vindeca, a tămădui.

Salvia va ține insectele la distanță, în special tânțarii.

 

Citește și: Mirodenii și plante aromatice ideale pentru imunitate

Este o plantă de origine mediteraneeană, este perenă și are aproximativ 50 cm înălțime. Crește ca o tufă cu frunze dese, ovale, grupate în mănunchiuri, de culoare verde-albicioasă. Face niște flori grupate în infloreșcențe de culoare bleu-mov.

Poate fi cultivată cu succes în orice grădină, se înmulțește prin butași sau prin semințe. Este sensibilă la frig, iarna nu rezistă la temperaturile foarte joase, de aceea este bine ca pe timpul iernii să o țineți în ghiveci, urmând ca primăvara să o scoateți în grădină, unde o puteți planta.

De asemenea, dacă alegeți să o păstrați în grădină ideal ar fi să o acoperiți iarna, pentru a o proteja de gerul puternic.

Citește și: Cimbrul, planta care tratează tusea și multe alte afecțiuni

Salvia, plantă sacră

Încă din antichitate a fost considerată o plantă sacră cu proprietăți miraculoase pentru sănătate. De asemenea, se spune că purifică spațiul de energiile negative, dacă ardeți un manunchi sau câteva frunze de salvie într-o încăpere, va absorbi și mirosurile neplăcute, parfumând încăperea. De-a lungul timpului a fost folosită în diverse ritualuri religioase.

Este un condiment important în bucătăria mediteraneeană și nu numai. Atât frunzele, cât și florile pot fi folosite sub formă de infuzie, având proprități deosebite asupra organismului. Se lasă planta la infuzat 10-15 minute. Se poate folosi atât planta verde, cât și uscată.

Citește și: Scorțișoara, beneficii. Este un remediu la îndemâna oricui

A fost și este întrebuințată cu succes în medicina tradițională din cele mai vechi timpuri. Infuzia poate fi folosită pentru diverse afecțiuni. În cazul problemelor gingivale și a infecțiilor se face gargară cu această infuzie, ținând cât mai mult timp infuzia de salvie în gură.

Ceaiul de salvie, beneficii multiple

De asemenea, consumul ceaiului de salvie va reduce excesul de bacterii din cavitatea bucală și va reîmprospăta respirația. În cazul durerilor în gât este deja cunoscut efectul benefic al salviei. Consumați acest ceai prin înghițituri mici și dese, astfel încât infuzia să acționeze cât mai mult timp asupra inflamației din gât, dezinfectând.

Citește și: Menta, explozia de energie verde

Se recomandă și în cazul problemelor digestive, ajută la producerea lichidului gastric și este un diuretic eficient și elimină flatulența. Este indicat și în cazul transpirației în exces. Salvia are efecte benefice și asupra sistemului nervos, pentru un somn liniștit se recomandă o ceașcă de ceai înainte de culcare. După eforturile fizice ajută la relaxarea mușchilor, ajută circulația sangvină, fluidizează sângele și stimulează și memoria.

Studii recente au arătat că oprește evoluția celulelor canceroase în cazul cancerului de colon, plămâni și cancer la sân.

Citește și: Rozmarinul, o plantă binecuvântată

Consumul de salvie este contraindicat în cazul celor ce suferă de epilepsiei și în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, întrucât consumul acesteia produce estrogeni care reduc secreția de lapte.

Citește și: Busuiocul, planta sfântă. Află ce afecțiuni tratează această plantă biblică

Lavanda, planta ideală pentru relaxare

 

sursa: Plante medicinale- ghid esențial, Rosemary Gladstar

Facebook Comments
You may also like
Plante toxice pentru pisici. Evită să le ții aproape dacă ai feline în casă
Plante toxice pentru pisici. Evită să le ții aproape dacă ai feline în casă
Postul intermitent, ce presupune și de ce este recomandat. Dr Cezar: nu există medicamente care să aibă beneficii mai mari pentru creier ca postul intermitent
Postul intermitent, ce presupune și de ce este recomandat. Dr Cezar: nu există medicamente care să aibă beneficii mai mari pentru creier ca postul intermitent
Metode de stimulare a metabolismului lent
Metode de stimulare a metabolismului lent
Ceaiuri pentru slăbit. Cea mai simplă metodă de pierdere în greutate
Ceaiuri pentru slăbit. Cea mai simplă metodă de pierdere în greutate