Home > Diverse > Plante toxice pentru pisici. Evită să le ții aproape dacă ai feline în casă

Plante toxice pentru pisici. Evită să le ții aproape dacă ai feline în casă

///
Comments are Off
Plante toxice pentru pisici. Evită să le ții aproape dacă ai feline în casă

Plante toxice pentru pisici, dar și pentru oameni, unele dintre ele, dacă sunt ingerate. Află care sunt acestea, pentru a evita să le ții în apropierea felinei tale.

Iată câteva plante de apartament și de de grădină pe care ar trebui să le eviți dacă ai pisici.

 

Crinii imperiali

Crinii imperiali, care fac parte din familia Hemerocallis, sunt periculoși pentru pisici. Întreaga plantă, tulpină, frunze, flori, polen și apa din vaza în care au fost ținuți este toxică pentru feline. Această floare poate provoca insuficiență renală în termen de trei zile, dacă a fost ingerată. Cel mai bine este să evitați crinii, deoarece sunt o combinație mortală într-o casă cu pisici.

Citește și: Sfaturi pentru întreținerea plantelor de apartament

Crinul păcii

Crinul păcii este una dintre cele mai comune plante de apartament. Frunzele lui întunecate, florile albe și cerințele scăzute de întreținere îl fac o plantă foarte populară. Însă, Crinul Păcii conține oxalați de calciu, care sunt toxici pentru pisici. Planta devine, însă, periculoasă numai atunci când este ingerată, fiind sigură la atingere.

Citește și: Plante care atrag energia pozitivă și aduc prosperitate în casă

Aloe Vera

Aloe vera este o altă plantă prezentă în multe locuințe. În Feng Shui, Aloe Vera este declarată a fi una dintre cele mai puternice plante care luptă împotriva vibrațiilor negative. Este cunoscută pentru faptul că atrage prosperitatea și energia pozitivă în casa unde se află.

 

Se caracterizează prin frunze groase, suculente, cu margini zimțate, care cresc în sus de la o bază asemănătoare rozetei. Este toxică pentru pisici dacă este ingerată.

Citește și: Aloe Vera, planta pe care trebuie să o ai în casă

Monstera deliciosa

Monstera deliciosa este una dintre cele mai la modă plante tropicale de apartament, care înfrumusețează decorul casei datorită frunzișului său tropical uimitor. De asemenea, această plantă nu necesită o întreținere complicată. Din păcate, Monstera deliciosa conține oxalați de calciu insolubili, ceea ce o face extrem de toxică pentru pisici.

Citește și: Pisicile protejează casa de energiile negative și de deochi

Dracena – (Planta șarpe)

Dracena sau Planta șarpe este cunoscută ca fiind una dintre cele mai adaptate plante pentru condiții de lumină scăzută și care ajută la îmbunătățirea calității aerului, ceea ce face o plantă de apartament extrem de comună.  Această plantă nu este toxică pentru oameni, însă acest lucru nu este valabil și în cazul pisicilor și al câinilor, fiind toxică pentru aceste animale, în cazul în care este ingerată.

Citește și: Plante și fructe ce au și alte întrebuințări decât cele pe care le știai. Sigur nici nu știai asta

Iedera englezească

Iedera englezească are frunze mici, ascuțite, deosebindu-se de celelalte soiuri. Datorită draperiei superbe pe care o formează, este populară ca plantă de apartament, fiind cultivată în ghivece. Aceeastă caracteristică o poate face să pară o gustare atractivă pentru felinele curioase, însă poate fi extrem de periculoasă atunci când este ingerată.

Citește și: Mirosul de iasomie, mai eficient decât calmantele

Dieffenbachia

Dieffenbachia, este o plantă de apartament populară datorită frunzișului său tropical uimitor și nevoilor reduse de întreținere. Atunci când sunt cultivate în condiții corecte, aceste plante variază de la trei metri înălțime la peste zece metri înălțime. Din păcate, Dieffenbachia este foarte toxică pentru pisici, atunci când este ingerată.

 

Kalanchoe 

Kalanchoe poate provoca probleme intestinale la pisici și le poate afecta ritmul cardiac. Această plantă nativă în sudul Africii, Madagascar și Australia conține un ingredient activ toxic care poate provoca o frecvență cardiacă crescută, care poate duce la stop cardiac.

Citește și: Cum să atragi prosperitatea și norocul. Ierburi cu efecte magice

Lăcrămioarele- plante toxice pentru pisici

Frumoasele lăcrămioare, cu miros îmbietor sunt, de asemenea, toxice pentru pisici. Acestea conțin cardenolide, care sunt cardiotoxice. Toate părțile plantei sunt toxice și pot duce la vărsături, bătăi neregulate ale inimii, puls slab și multe altele.  Acest ritm cardiac anormal poate pune viața pisicii în pericol.

Citește și: Ce mesaje îți transmite pisica ta prin gesturile pe care le face. Cum să înțelegi limbajul acestor feline

Zambilele

Aceste plante frumoase conțin alcaloizi care pot fi periculoși dacă sunt ingerați de pisici. Bulbii și plantele pot provoca vărsături, diaree sângeroasă, depresie și tremur.

 

Lalele- plante toxice pentru pisici

Lalelele sunt din familia crinului și sunt toxice pentru pisici. Întreaga plantă este toxică, deoarece conține compuși alcaloizi și glicozidici, cu toate acestea, bulbul are cea mai mare concentrație de toxine. Reacțiile în cazul ingerării includ vărsături, depresie, diaree, și salivare excesivă. Toxicitatea severă poate duce la convulsii și anomalii cardiace la pisici.

Citește și: Plante și fructe ce au și alte întrebuințări decât cele pe care le știai. Sigur nici nu știai asta

Narcisele

Narcisele sunt vestitorii populari ai primăverii, dar florile, frunzele și bulbii sunt toxice pentru pisici. Narcisele conțin compuși toxici care sunt fatali dacă sunt ingerați în cantități mari. Bulbii sunt partea cea mai toxică. În cantități mici, narcisele pot provoca tulburări gastro-intestinale, ceea ce duce la vărsături, diaree și salivare.

 

Crizantema -plante toxice pentru pisici

Crizantemele conțin mai multe substanțe toxice, care, atunci când sunt ingerate de feline, pot provoca vărsături, diaree, salivare sau iritații ale pielii.

Planta banilor  (Crasula)

Planta de jad, cunoscute și sub numele de „planta banilor”, are frunzele suculente și cărnoase, de culoare verde închis și tulpini groase, asemănătoare lemnului. Există mai multe soiuri diferite de plante de jad, toate aparținând familiei CrassulaDin păcate, plantele de jad sunt foarte toxice pentru pisici, câini și cai. Cauza toxicității este necunoscută, dar toate părțile plantei pot provoca reacții la pisici.

Citește și: Plante care atrag energia pozitivă și aduc prosperitate în casă

 

 

 

 

sursa: thespruce.com

sursa foto: pixabay.com

Facebook Comments
You may also like
Leacuri din vremuri biblice. Cu ce se tratau oamenii înainte să existe medicamente
Leacuri din vremuri biblice. Cu ce se tratau oamenii înainte să existe medicamente
Alimente recomandate pentru sănătatea ochilor
Alimente recomandate pentru sănătatea ochilor
Ce mesaje îți transmite pisica
Ce mesaje îți transmite pisica ta prin gesturile pe care le face. Cum să înțelegi limbajul acestor feline
Plantarea mușcatelor. Condițiile ideale pentru ca plantele să prospere la maximum
Plantarea mușcatelor. Condițiile ideale pentru ca plantele să prospere la maximum