Home > Diverse > Cei 7 „NU” la care trebuie să renunțați

Cei 7 „NU” la care trebuie să renunțați

///
Comments are Off
Cei 7 NU la care trebuie să renunțați

Pentru a putea aduce echilibrul emoțional şi armonia în viață sau dacă simțiți că trebuie să faceți o schimbare în atitudine este bine să țineți cont de cei 7 NU la care trebuie să renunțați.

Nu sunt suficient de bun

Un eșec într-un anumit domeniu, chiar și în copilărie, ne poate marca atât cât să rămânem foarte multă vreme, uneori întreaga viață, cu falsa convingere că noi nu putem reuși în domeniul respectiv. Fie că este vorba despre un sport sau alt domeniu în care nu am excelat. Atunci se dezvoltă un sentiment de inferioritate pe care-l păstrăm în interiorul nostru și care ne împiedică să realizăm ceea ce ne dorim.

Este o mare greșeală faptul că rămânem ani de zile blocați din cauza unui eșec din trecut care ne acaparează gândirea. Încearcă și vei reuși, totul este să-ți dorești. Când vrei un lucru cu adevărat nu se poate să nu-ți iasă. Ești bun, ține minte, cum alții pot și tu poți și tu ești suficient de bun, totul este să ai încredere în tine.

Nu sunt o persoană specială

Aceasta este o altă convingere care ne limitează și care pornește de la ideea că pentru a atinge succesul ai nevoie de anumite calități de care tu ești de părere că nu dispui. Crezi asta pentru că tu te privești un om oarecare, de la care lumea nu ar putea avea așteptări prin care să-i surprinzi. Scoateți această convingere negativă din cap. Privește-te special și așa te va vedea și lumea din jur.

Nu pot să fac asta, e prea mult pentru mine

Deși același lucru este realizat de foarte multe persoane, tu ai impresia că nu ești suficient de bun să faci asta. Orice reușită vine de obicei după mai multe eșecuri. Nu renunța să perseverezi. Vei reuși cu siguranță. Încearcă să scoți acel NU din capul tău, păstrează doar POT și repetă constat, chiar și în gând acest cuvânt.

Nu mă place nimeni

Probabil, la un moment dat al vieții, ai nimerit într-un anturaj cu care nu rezonai sau acum te afli în acel anturaj, care te face să te simți altfel și neplăcut de cei din jur. Probabil, tu chiar ești altfel, le ești superior. De obicei oamenii nu te plac și te resping atunci când nu ești la fel ca ei, asta nu înseamnă că ei sunt mai buni, ci poate însemna că tu le ești superior și de aceea nu te plac. Caută alți oameni cu care să te înconjori, cei pe care îi ai în prezent pot fi niște mediocri.

Nu voi reuși oricum

Aceasta este una dintre convingerile negative cele mai răspândite în lume. Această convingere pornește de la teama unui posibil eșec. Așa că este mai ușor să te retragi și să te complaci în ideea că nu vei reuși. Din păcate, acest lucru chiar se întâmplă tocmai din cauză că îți propui această convingere negativă. Trebuie să elimini din nou acel NU, care îți blochează evoluția prin autosugestionarea negativă. Așadar, VOI REUȘI trebuie să fie cuvintele cu care începi orice proiect.

Nu cred că am altă soluție

Este cea mai falsă idee care, de asemenea, ne blochează evoluția spre visul nostru. Dacă ai risipit o soluție, caută altele. Nu există probleme fără soluții. Orice problemă are cel puțin o rezolvare. Din nou, elimină acel NU din afirmație. Mereu să gândești AM ALTĂ SOLUȚIE.

Nu vreau să fiu respins

Această temere probabil pornește din cauza unui eșec care a avut loc în viața ta. Eșec provocat de o respingere. Toată lumea a fost respins cel puțin o dată în viață de altcineva. Probabil ai ținut atât de mult la persoana respectivă încât este greu să uiți, să mai ai încredere și eventual să-ți mai exteriorizezi sentimentele, de teama de a nu fi din nou respins.

Nu-ți fie teamă, nici o relație nu seamănă cu cealaltă, cum nici oamenii nu seamănă între ei. Și în relații este un fel de selecție naturală, se adună numai cine se aseamănă. Probabil cel ce te-a respins nu avea multe lucruri în comun cu tine, de aceea te-a respins. Asta nu trebuie să te facă să crezi că toată lumea te va respinge. Vei găsi persoana care nu te va respinge, cu care vei împărtăși aceleași idei, concepții și sisteme de valori.

Dacă vreți să aveți succes, prosperitate şi să fiți fericiți aveți în vedere cei 7 NU la care trebuie să renunțați!

 

 

Facebook Comments
You may also like
Socrate
Sfaturile lui Socrate, părintele flozofiei, pentru o viață echilibrată
Sfaturi
Sfaturi pentru a-ți cultiva încrederea în forțele proprii
Sfaturi din înțelepciunea popoarelor arabe
Sfaturi din înțelepciunea popoarelor arabe
Martin Luther King, lecții de umanitate