Home > Diverse > Lucruri care strică reputația. Nu face asta niciodată

Lucruri care strică reputația. Nu face asta niciodată

///
Comments are Off
Lucruri care strică reputația.Nu faceți aceste patru lucruri dacă țineți la reputația voastră

Lucruri care strică reputația și pe care ar trebui să le eviți, dacă nu vrei să îți pierzi calitatea de a fi numit un om de cuvânt.

Lucruri care strică reputația

Reputația se câștigă greu și se poate pierde într-o clipă. Nevoia la apartenență socială și nevoia de a fi acceptat în anumite cercuri sociale a existat din toate timpurile. În zilele noastre parcă suntem din ce în ce mai legați unii de ceilalți, parcă în serie, fie prin prisma ocupației, fie prin cea a anturajului.

Astfel, în toate cercurile sociale persoanele de încredere devin respectate, li se acordă credit, li se fac recomandări favorabile și aşa ating mult mai ușor succesul. Cert este că relațiile sociale se bazează pe principiul cauzalității, mai exact orice cauză produce un efect, care conturează reputația fiecărui individ.

Iată patru lucruri pe care nu trebuie să le faceți dacă doriți să fiți catalogat drept o persoană de încredere și cu reputația bună.

Minciuna

Nu trebuie să minți indiferent de situația dată. Se știe că minciuna are picioare scurte. Mai bine recunoaște situația reală pentru a nu o complica mințind. Minciuna este cauza multor neplăceri în relațiile sociale. Aceasta poate distruge căsnicii, prietenii sau relații de colegialitate. Chiar dacă în multe situații minciunile sunt iertate sau trecute cu vederea, nu înseamnă ca acest lucru va rămâne netaxat. Iar cei care vor avea de pierdut vor fi chiar persoanele care au mințit.

citește și: Strategii în comunicare, pentru a avea un efect pozitiv asupra celorlalți

Oamenii își vor pierde încrederea în cel care i-a mințit. Și cu siguranță vor fi mult mai precauți și atenți când vor mai fi nevoiți să interacționeze cu acesta. Sau în alte cazuri, vor evita pe viitor orice tip de relaționare. Cel dezavantajat va fi tot cel care nu a spus adevărul, deoarece în astfel de cazuri, oamenii vor începe să-l evite sau să-l marginalizeze.

Nerespectarea cuvântului dat strică reputația

Cuvântul dat devine lege nescrisă. Oricine își dă cuvântul sau face o promisiune, acestea trebuie să ajungă la concretizare. În sens contrar, faci o defavoare atât celor cărora le-ai făcut promisiunea și a căror rezolvare necesită amânare prin nerespectarea cuvântului tău, cât și ție. Deoarece în viitor oamenii nu vor mai apela la serviciile tale, iar tu nu doar că vei pierde potențiali clienți, în cazul colaborărilor profesionale, dar poți fi subiectul unei recomandări negative.

Întârzierea

Aici este vorba atât de întârzierea în cazul întâlnirilor stabilite la o anumită oră și loc, cât și la întârzierea promisiunilor care trebuie onorate la o dată stabilită. Nerespectarea datei stabilite, de asemenea, poate cauza neplăceri celor implicați sau chiar mai multor persoane. Deoarece poate atrage după sine alte întârzieri. Întârzierea la o întâlnire stabilită se acceptă numai când există o cauză bine întemeiată, produsă de factori externi, ce nu țin de hotărârea celui în cauză.

citește și: Semne că te înșală. Cum îți dai seama că partenerul îți este infidel

Lucruri care strică reputația – Omisiunea

Omisiunea poate să fie involuntară sau intenționată. Indiferent de tipul acesteia în ambele cazuri poți fi ușor catalogat ca fiind un om neserios. Omisiunea intenționată este evident o minciună mascată, iar cea din neglijență denotă faptul că nu ai acordat o atenție specială subiectului sau persoanei respective. Sau ai acordat o atenție superficială, mai exact nu ți-ai dat interesul. Și acest lucru ca și în cazurile precedente te poate costa reputația și prestigiul.

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )