Home > Diverse > Tehnici japoneze antice prin care scapi de stres în 5 minute

Tehnici japoneze antice prin care scapi de stres în 5 minute

///
Comments are Off
Tehnici japoneze antice prin care scapi de stres în 5 minute

Prin câteva tehnici japoneze antice poți să scapi de stres în doar cinci minute. Stresul este o afecțiune care îți poate afecta serios viața și sănătatea. Acest lucru nu ar fi o problemă foarte gravă atât timp cât stresul este ținut sub control, dar dacă nu este tratat acesta se poate croniciza. Se caracterizează prin simptome precum iritabilitatea, depresia, anxietatea, atacuri de panică, senzații de vomă.

De asemenea, poate afecta sistemul imunitar, devenind astfel mult mai sensibili la orice boală. Din fericire, există numeroase căi de a combate stresul. Exercițiile de yoga, masajul şi anumite tehnici japoneze se numără printre acestea.

De asemenea, există o tehnică japoneză antică de relaxare, în doar cinci minute.

Degetele prezintă numeroase puncte nervoase care corespund anumitor organe. Prin masajul și presopunctura (apăsarea alternativă) acestor puncte nervoase se pot trata diverse afecțiuni.

Tehnica este una foarte simplă și se realizează prin presarea alternativă a acestor puncte, în urma cărora sunt eliberați de către organism niște hormoni, numiți endorfine, care acționează ca niște analgezice naturale, calmând astfel durerile și conferind o stare de relaxare. Fiecărui deget îi corespunde un anumit tip de afecțiune.

Degetul mare ajută la relaxarea emoțiilor, calmează starea de îngrijorare și anxietatea.

Degetul arătător ajută să scapi de frici.

Degetul mijlociu este responsabil cu controlul asupra sentimentelor de furie și amărăciune.

Degetul inelar ajută în lupta cu depresia și starea de melancolie.

Degetul mic reduce stresul și crește optimismul și stima de sine.

Practic, scopul tău final este de a-ți reechilibra energia corpului. Ia astfel câte un deget, iar cu mâna opusă masați și presați bine de jur împrejurul acestui deget.

Țineți apăsat pe fiecare deget și între degete, până când simțiți pulsul, doar atunci poți fi sigur că funcționează.

Pentru relaxare, aplicați o presiune ușoară pe centrul palmei, folosind degetul mare opus palmei și țineți apăsat cel puțin un minut.

Dacă vei practica această tehnică zilnic, energia corpului tău se va echilibra și în felul acesta vei fi mai puțin predispus la stres.

Puteți vizualiza video-ul cu tehnica acestei practici, accesând linkul acesta: davidwolfe.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
Presopunctura, un remediu minune pentru sănătate