Home > Diverse > Semnele unui infarct. Cum poți salva o viață dacă recunoști primele semne ale infarctului

Semnele unui infarct. Cum poți salva o viață dacă recunoști primele semne ale infarctului

///
Comments are Off
Semnele unui infarct. Cum poți salva o viață cunoscând primele semne ale infarctului

Semnele unui infarct apar cu puțin timp înainte de a se produce nefericitul incident. Cum să le recunoști și ce trebuie să faci dacă ai simptome?

Semnele unui infarct

Călin Popa, medic primar chirurgie cardiovasculară a vorbit în cadrul emisiunii „Vorbește lumea„, de la Pro tv, despre primele semne ale unui infarct și ce trebuie să faci pentru a salva o viață.

Citește și: Fibromul uterin, cauze și tratament. Dr. Cristina Buzgar: Fibromul uterin este o boală a femeilor care nu au orgasme regulate

Viața agitată și stilul de viață actual al populației este una dintre cauzele principale ale problemelor cardiace. Inclusiv, în rândul tinerilor, spune specialistul în cardiologie.

Alimentația de tip fast food și nesănătoasă, dar și lipsa exercițiilor fizice sunt cauze care duc la apariția afecțiunilor cardiace și la îmbătrânirea arterelor, conform medicului.

Citește și: Alimente bune pentru inimă. Care sunt și de ce trebuie să le introduci în alimentația ta

„În momentul în care nu mâncăm regulat și mâncăm multe dulciuri și multe grăsimi, clar suntem predispuși la infarct. Dacă mai avem și un viciu-două, gen fumat, dacă mai avem și ghinionul să dea un diabet în noi sau să-l avem de mai multă vreme, aceștia sunt factori favorizanți ai cardiopatiei ischemice, al bolilor arteriale, în general”, spune doctorului Călin Popa.

Semne care dau de înțeles că ești predispus la infarct

Există cinci factori favorizanți care fie cumulați, fie singuri pot să dea boală coronariană și care în final poate să ducă la infarct miocardic, spune doctorul. Aceștia sunt: fumatul, sedentarismul, diabetul zaharat. De asemenea, dislipidemiile, care sunt acumulările anormale ale grăsimilor în sânge.

Citește și: Cum scazi rapid glicemia. Ce recomandă diabetologul Daniela Petrache

Pe de cealaltă parte, durerea în piept, caracterizată ca o gheară, palpitațiile, oboseala, dispnee, care se manifestă prin lipsa de aer la un efort mai mare sau mai mic sau durerea în piept, care de obicei trece dacă facem efort, dar care se accentuează în timp. Toate acestea sunt semne care ar trebui să-i alerteze, în special, pe acei oameni care au factori predispozanți pentru boala coronariană, a precizat cardiologul.

Citește și: Gutuile, cele mai benefice fructe pentru diabetici. Sfatul doctorului diabetolog

Totodată, medicul recomandă persoanelor care se confruntă cu aceste simptome să se prezinte de urgență la doctor. Medicul îl va supune unui set de investigații în urma cărora se va stabili diagnosticul și tratamentul.

Controale periodice în cazul vârstnicilor

De asemenea, mai recomandă persoanelor aflate la o anumită vârstă să se prezinte la controale periodice, chiar dacă nu există simptomele precizate anterior.

Citește și: Cum previi bolile de inimă. Ce trebuie să consumi pentru a avea inima sănătoasă

„Este foarte perfidă această boală cardiopatia ischemică. Spre exemplu, un bolnav diabetic, poate să facă o formă de boală aterosclerotică coronariană care nu dă durere, nu dă simptomatologie. Se trezește la un moment dat că are o capacitate de efort foarte mică și atunci merge la medic și află că a făcut unu-două infarcturi, că situația lui este critică și performanța cardiacă foarte scăzută și nu e bine să ajungem aici”, a subliniat specialistul.

Citește și: Alimente care ajută la reducerea durerii cauzată de artrita

Conform sursei precizate, în cazul diabeticilor este obligatoriu să existe un cardiolog care să-l monitorizeze. Această categorie este mai predispusă la a dezvolta probleme cardiace.

Pentru a ne menține inima sănătoasă trebuie să evităm factorii de risc. Iar la primele semne se recomandă imperios prezența la medic, a mai precizat specialistul, în cadrul aceluiași interviu.

Citește și: Pătrunjelul este bun pentru diabetici. Ce recomandă doctorul Petrache

Citește și: Secretele anti-îmbătrânire. Cum poți diminua ridurile. Sfaturi anti-aging de la specialistul Angela Stolnicu

 

sursa: Vorbește lumea/ ProTv

sursa foto: Captură video

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie