Home > Rețete culinare > Tocană de vițel cu sos de bere

Tocană de vițel cu sos de bere

///
Comments are Off
Tocană de vițel cu sos de bere

Tocana din carne de vițel este o mâncare destul de cunoscută și răspândită în bucătăria românească și nu numai. Această rețetă, de tocană de vițel cu sos de bere, este una specială datorită berii folosite se frăgezește carnea.

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de vițel;
  • 500 g ciuperci;
  • 2-3 cepe;
  • 2-3 morcovi;
  • 1 l bere;
  • 1 cană de supă;
  • ulei de măsline;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • condimente: sare, piper, cimbru, dafin (1-2 frunze).

Mod de preparare

Carnea se taie cubulețe de circa 2 cm și șe prăjește într-o cratiță cu capac, la foc iute până prinde culoare pe toate părțile. Se scoate pe o farfurie pe care se pune în prealabil un șervet de bucătărie pentru a se scurge surplusul de grăsime. În aceiași cratiță se pun la călit cepele tocate, ciupercile și morcovii tăiați bucăți, la care se adăugă dafinul, cimbrul, piperul și sarea (după gust), până se înmoaie puțin.

Se pune carnea peste legume, se adaugă supa și berea, se acoperă cratița și se lasă la foc mic până când scade și capătă consistența unei tocane. După ce se ia de pe foc se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se poate servi alături de o salată.

Poftă bună la tocană de vițel cu sos de bere!

 

Sursa foto: bucataras.ro

 


Facebook Comments
You may also like
papanasi din brânză
Papanași cu brânză. Rețeta care ne amintește de copilărie
Pate din ficăței de pasăre
Pate din ficăței de pasăre
Cea mai pură și naturală bere