Home > Diverse > Tot ce ni se întâmplă are un scop

Tot ce ni se întâmplă are un scop

///
Comments are Off
scop

Tot ce ni se întâmplă are un scop, pentru că așa trebuie și este menit să se întâmple, iar Universul nu face niciodată greșeli. Inclusiv oamenii pe care-i întâlnim, chiar și simpli trecători prin viața noastră, au un rol mai mult sau mai puțin important, cert este că au un rol.

De asemenea, atunci când nu obținem ceea ce ne dorim se întâmplă cu un scop precis în viața noastră. Fie acel lucru nu ne este menit, fie noi merităm mai mult decât ceea ce ne dorim, iar Universul știe acest lucru și are grijă să avem parte de acel lucru la momentul potrivit. Obținerea acelui lucru în momentul când ni-l dorim ar putea însemna o dezamăgire ulterior. De aceea, anumite lucruri nu sunt cum ni le dorim noi, pentru că nu știm întotdeauna ce este bine pentru noi pe termen lung. Astfel, atunci când un lucru nu se întâmplă așa cum vă doriți, amintiți-vă că Dumnezeu vă pregătește ceva mai bun.

Pornind de la această introducere am să vă spun o poveste de viață incredibilă, care să susțină ceea ce am spus mai sus și care este un exemplu extrem de elocvent pentru această teorie. 

Povestea de viață este a unui bărbat care avea un job bine plătit, într-o funcție bună și o reputație în societate. Într-o zi a fost concediat și tot ce a realizat până în acel moment se năruise pentru el. Compania la care lucra a făcut reduceri masive de personal, iar printre concediați s-a numărat și el. Și-a blestemat ghinionul de care a avut parte și dezamăgit de ceea ce i se întâmplase și-a găsit refugiu în alcool și droguri. Nu înțelegea de ce el, care avusese o situație mulțumitoare, decăzuse brusc și pierduse jobul care îi asigura reputația, statutul în societate și venitul financiar.

A ținut-o în acest refugiu al drogurilor și al alcoolului timp de câteva luni, până când, la un moment dat, a primit un telefon din partea unei companii la care visase mereu să lucreze. Aceștia auziseră că este disponibil și voiau să-i ofere un post de conducere, dar întâi de toate l-au rugat să se supună unui test antidrog. Compania respectivă avea standarde înalte și nu dorea ca în cadrul ei să pătrundă persoane care au legătură cu aceste vicii. Bineînțeles, acel bărbat nu a trecut testul și nu a mai obținut niciodată funcția la care visase mereu și care i se oferise acum, la ceva vreme după dezamăgirea produsă de concedierea de la compania la care lucrase.

În realitate, concedierea nu fusese un ghinion pentru el, așa cum a crezut inițial, ci o trambulină pentru avansarea sa într-o funcție mai bună, una la care doar visa, o cotitură în viața sa, una care urma să-l propulseze spre ceva mai bun. Universul îi pregătise ceva mai bun, dar el nu a înțeles asta și a blestemat ziua în care a fost concediat.

Concluzia e că nimic nu este întâmplător și nu trebuie să-ți pierzi încrederea în Divinitate, tot ce se întâmplă are un scop precis și benefic pentru noi, chiar dacă pe moment nu vedem rostul și nu înțelegem de ce s-a întâmplat așa, dramatizând și blestemând acel moment. Când viața îți ia ceva, îți dă altceva la schimb, altceva mai valoros și benefic pentru tine.

Ai încredere în Univers, el știe mai bine de ce ai nevoie, mulțumește-i pentru tot ce se întâmplă în viața ta, acceptă și fii optimist, pentru că nimic nu este întâmplător și tot ce ți se întâmplă este cea mai bună variantă care ți se putea întâmpla ție, care să te ducă în direcția  concretizării potențialului tău.

 

Facebook Comments
You may also like
cărți de dezvoltare personală
Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă
Lucruri pe care le facem și care reprezintă o pierdere de timp
Lucruri pe care le facem și care reprezintă o pierdere de timp
Metode pentru a-ți curăța câmpul energetic și pentru a-ți echilibra chakrele
Metode pentru a-ți curăța câmpul energetic și pentru a-ți echilibra chakrele
Reguli de aur
Reguli de aur pentru o viață liniștită