Home > Diverse > Cele 12 legi ale karmei

Cele 12 legi ale karmei

///
Comments are Off
Cele 12 legi ale karmei

Conform budismului, există 12 legi ale karmei care îți pot schimba viața dacă vei ține cont de ele. Iată care sunt acestea.

1. Marea lege: „Ceea ce semeni, aceea vei culege.”

Simpla explicație pentru Marea Lege este că gândurile și acțiunile noastre au consecințe, bune sau rele. Dacă ne dorim pace, armonie, prosperitate, trebuie să acționăm în concordanță cu acestea. Gândurile și acțiunile noastre se vor întoarce la noi. Viața funcționează conform principiului cauzei și efectului, astfel gândurile și acțiunile noastre au efecte asupra propriei vieți la un moment dat.

2. Legea Creație: „Ceea ce ne dorim, tinde să se îndeplinească.”

Conform principiilor budiste, intențiile noastre determină evoluția propriului destin. Astfel, prin gânduri  ne creăm destinul, care constă în suma gândurilor și dorințelor noastre.

3. Legea Umilinței: „Acceptarea este o virtute.”

Să-i accepți pe cei din jur așa cum sunt este o virtute universal valabilă în toate credințele, iar pentru a putea schimba prezentul trebuie întâi să acceptăm circumstanțele actuale. Dacă vedem într-o persoană o trăsătură pe care o găsim negativă, atunci noi înșine ne aflăm la același nivel al existenței, deoarece noi vedem în ceilalți doar ceea ce suntem pregătiți să vedem.

4. Legea creșterii personale: „Dezvoltarea noastră personală este mai presus de orice circumstanță.”

Singurul lucru asupra căruia avem controlul este propria noastră persoană. Schimbarea adevărată va avea loc numai dacă vom face schimbări, pornind din interiorul inimii noastre.

5. Legea Responsabilității: „Viețile noastre reprezintă ceea ce facem noi, nimic altceva.”

Atunci când se întâmplă ceva rău în viața noastră, deseori există ceva rău și în interiorul nostru, deoarece ceea ce ne înconjoară se oglindește în noi, iar noi ne oglindim în ceea ce ne înconjoară. Dacă vrem să ne schimbăm viața, trebuie să începem cu starea de spirit și modul de a gândi.

6. Legea Conexiunii: „Totul în Univers este în conexiune.”

Tot ce facem are relevanță, fiindcă în Univers totul este conectat. Trecutul, prezentul și viitorul nostru, toate sunt conectate între ele. Dacă dorim ceva diferit trebuie să începem să schimbăm aceste conexiuni.  Primul pas nu este mai important decât ultimul, toți pașii sunt la fel de importanți, deoarece fiecare face legătură către celălalt.

7. Legea Concentrării atenției: „Nu ne putem îndrepta atenția dincolo de o singură sarcină.”

Să nu încercăm să ne concentrăm pe mai multe dorințe o dată. Trebuie să ne concentrăm atenția spre dorința noastră cea mai mare. Referitor la creșterea noastră spirituală, nu putem avea gânduri și acțiuni negative și să ne așteptăm la o dezvoltare spirituală.

8. Legea Ospitalității și a Generozității: „Prin altruism se văd adevăratele intenții.”

Fără un caracter altruist, creșterea spirituală este aproape imposibilă.

9. Legea Schimbării: „Istoria se repetă cât timp nu apare schimbarea.”

Angajamentul conștient al schimbării este singura metodă de a influența trecutul, altfel istoria va continua în același fel, până când îți vei canaliza energia pe drumul cel bun.

10. Legea Aici și Acum: „Prezentul este tot ce avem.”

Privind și trăind cu gândul la trecut pierzi oportunitatea pe care ți-o oferă prezentul și șansa de a evolua.

11. Legea Răbdării și a Recompensei: „Nicio valoare nu poate fi creată și recompensată fără răbdare și perseverență.”

Bucuria nu constă însă doar în recompensă, ea vine și din ceea ce faci pentru a fi recompensat. Cea mai bună recompensă este cea care contribuie la întregul univers.

12. Legea Semnificației și a Inspirației: Intențiile sunt vitale.”

Energia și intențiile sunt componente vitale care determină semnificația unui rezultat final. Adică, primești ceea ce oferi și orice contribuție personală la viața ta este o contribuție la întreg universul.

Dacă vei ține cont de aceste 12 legi ale karmei vei vedea o schimbare în bine a vieții tale!

 

Facebook Comments
You may also like
filozofiei budiste
Cele mai profunde sfaturi ale filozofiei budiste
Aceste principii budiste îți pot schimba viața
Aceste principii budiste îți pot schimba viața
20 dintre filozofiile de viață ale lui Buddha
sfaturi budiste
Sfaturi budiste pentru o zi echilibrată