Home > Diverse > Ce să mănânci în sesiune. Alimente care cresc capacitatea de concentrare și memorare

Ce să mănânci în sesiune. Alimente care cresc capacitatea de concentrare și memorare

///
Comments are Off
Ce să mănânci în sesiune. Alimente pe care trebuie să le consumi în perioada examenelor

Ce să mănânci în sesiune și care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi în perioada examenelor. Acestea sunt indispensabile organismului și cresc capacitatea de concentrare și memorare, stimulând memoria.

Ce să mănânci în sesiune- Alimente pe care trebuie să le consumi în perioada examenelor

Unele alimente nu ar trebui să lipsească din alimentația fiecărui om, cu atât mai mult, cu cât multe dintre aceste alimente asigură cantitatea necesară de nutrimente, vitamine și minerale indispensabile organismului. De aceea, specialiștii recomandă o alimentație cât mai diversificată.

Citește și: Cum să ai un creier sănătos. Metode la îndemâna oricui

Se spune că ești ceea ce mănânci, astfel este bine de știut ce beneficii au unele alimente, pentru a ne putea alimenta corespunzător, mai ales atunci când știm că avem anumite deficiențe de vitamine sau minerale în organism.

Specialiștii susțin, lucru deja bine știut de către toată lumea, că anumite alimente ajută la stimularea memoriei și la mărirea capacității de concentrare. Acest lucru este extrem de important în perioadele de solicitare intelectuală, cum sunt cele în care susțineți diverse examene și aveți nevoie de un randament ridicat în ceea ce privește concentrarea. De aceea, medicii recomandă să se consume aceste alimente în perioada examenelor, pentru a potența și crește puterea de concentrare.

Citește și: Alimente care nu trebuie ținute în frigider niciodată

Iată ce este bine să mănânci în sesiune și perioada examenelor, conform adevărul.ro.

Avocado

Este unul dintre alimentele recomandate în perioadele stresante. Acest fruct conține acizi graşi, vitaminele B, C, E şi K, dar şi minerale, precum calciu, sodiu, zinc şi fier. Toate acestea ajută la stimularea funcţiilor creierului, îmbunătăţind memoria.

Citește și: Cum să ai un creier activ. Metode fabuloase de a-ți îmbunătăți capacitățile creierului

Ce să mănânci în sesiune – Oul

Este un aliment foarte hrănitor și sățios, este bogat în colină, o substanţă similară cu vitamina B, cu rol esenţial pentru funcţionarea optimă a creierului. Ajută memoria, concentrarea și previne oboseala psihică.

Citește și: Beneficiile consumului de ouă. 9 motive ca să consumi ouă

Broccoli

Acesastă legumă este bogată în vitaminele K, C şi colină, fiind unul dintre cele mai nutritive legume, cu beneficii în îmbunătăţirea funcţiei cognitive, ajutând la stimularea concentrării.

Citește și: Brocoli pane, o rețetă la îndemâna oricui

Sfecla roşie

Este o legumă foarte bogată în antioxidanţi și o sursă importantă de vitaminele A, C, complexul vitaminelor B, mangan, magneziu, potasiu, iod, calciu şi fier. Sfecla roșie îmbunătăţește circulaţia sângelui și, implicit, stimulează memoria.

Ce să mănânci în sesiune – Spanacul

Acest aliment poate fi consumat atât în stare crudă, sub formă de salată, cât și gâtit, sub formă de garnitură. Conține luteină, cu efect antioxidant, care protejează funcţia cognitvă a creierului, stimulând capacitatea de concentrare.

Citește și: Alimente care previn apariția de Alzheimer

Peştele gras

Peștii grași, precum somonul, sardinele, heringul sau macroul, foarte bogați în acizi graşi Omega 3, de asemenea, ajută mult la stimularea memoriei. Dacă este consumat de aproximativ trei ori pe săptămână, peștele gras îmbunătăţeşte performanţele cognitive, susțin studiile, conform aceleași surse.

Citește și: Alimente care trebuie consumate în cazul anemiei

Ficatul

Ficatul de viţel sau de pui este o sursă bogată de fier, care are rolul de a transporta oxigenul către creier, influenţează astfel memoria, crescând capacitatea de concentrare.

Fructele de mare

Acestea sunt bogate în iod, fosfor şi lecitină, nutrienţi esențiali pentru creșterea capacităţii de învăţare, prevenind dezechilibrele de memorie.

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia

Ce să mănânci în sesiune – Ciocolata neagră

Ciocolata care conține concentrație mare de cacao, peste 70%, este bogată în flavonoide, antioxidanţi benefici creierului. Aceștia stimulează performanţele cognitive şi îmbunătățesc fluxul sanguin. De asemenea, dacă veți consuma moderat ciocolată neagră, veți reducere stresul în perioadele de suprasolicitare psihică.

Citește și: Îmbătrânirea pielii poate fi întârziată. Nu mai consuma aceste alimente pentru avea un ten impecabil

Nucile

Nucile conţin numeroase vitamine și minerale, precum: C, B1, B2, B3, B5, sodiu, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor şi iod, care facilitează circulaţia fluxului sanguin, ceea ce duce la îmbunătăţirea memoriei şi a concentrării. De altfel, forma sâmburelui de nucă seamănă cu forma creierului. Pe lângă aceasta, ele pot constitui o gustare foarte sănătoasă, care ajută și la îmbunătățirea aspectului pielii și tenului.

Citește și: Alimentele care trebuie evitate pentru a preveni deteriorarea rinichilor

Alimente interzise dimineața pe stomacul gol

Alimente care întârzie îmbătrânirea

Află ce alimente să eviți și ce trebuie să consumi dacă suferi de acnee

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie